Ötödjére rendezték meg a Magyar Kritérium Bajnokságot Békéscsabán

2022. szeptember 10. 20:15 | Vincze Attila

Újra a kerékpáros versenyzőké volt a főszerep szombaton Békéscsaba belvárosában. A Magyar Kritérium Bajnokságon ezúttal is összesen 15 korosztályban mintegy 130-an mérettették meg magukat.

A versenyek reggel 10 órától kezdődtek és a tervezetthez képest egy órával hamarabb, 17 órakor fejeződtek be. Az esemény versenyigazgatója arról tájékoztatott, hogy mivel esős időjárásra számítottak, ezért több korcsoportot is összevontak, főleg azokat, ahová kevesebb nevezés érkezett. Kesjár Attila kiemelte, hogy a kerékpárosok nagyon színvonalas küzdelmeket vívtak a korcsoportokban, egészen az U13-tól a Master Elit kategóriával bezárólag. Külön örömnek nevezte, hogy két év után újra a régi vonalvezetésű pályán versenyezhettek a kerékpárosok, hiszen tavaly a Kiss Ernő utcai híd felújítása miatt más útvonalat kellett választaniuk. 

– Nem történt komolyabb esés vagy baleset ezen a techinkás pályán, pedig gyakorlatilag a felnőtt elitben egy perces, sőt az alatti köridőket is produkáltak a versenyzők, ami olyan 45 km/h-s tempót jelent és ezt a negyven körös verseny végéig tartották is – hangsúlyozta.

Kesjár Attila hozzátette, idén immár ötödik alkalommal rendezték meg a városban a viadalt, és a versenyzők, illetve a szakvezetők továbbra is meg vannak elégedve a verseny lebonyolításával. 

A Magyar Kritérium Bajnokság idei részletes eredményeit az alábbi linken olvashatják: https://bringasport.hu/verseny/kriterium-orszagos-bajnoksag/

 

További programok »

FEL