Kerékpáros párosok versenyeztek Mezőhegyesen

2024. március 21. 12:23 | behir.hu

Kerékpáros párosok  versenyeztek március 20-án Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központban. A Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság rendezvényén, a „Ki a mester két keréken?” és a „Kerékpáros Iskola Kupa” közlekedésbiztonsági vetélkedők Békés vármegyei döntőjén 36 általános iskolás diák vett részt.

 A vármegye valamennyi részéből érkeztek, és a város polgármestere, Pap István Tibor köszöntötte őket. A feladatok ismertetése után a versenyzők párban álltak rajthoz, először KRESZ tesztet töltöttek ki. Kiderült, hogy kiválóan ismerik a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályokat.

Tanáraikkal sokat készültek a megmérettetésre, így az ügyességi pályára is magabiztosan hajtottak fel. Az akadályok leküzdése azonban nagy odafigyelést igényelt, egészen apró hibák döntötték el végül az eredményt.

A „Ki a mester két keréken?” első helyezett csapata a Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola párosa lett. Hajas János Botond és Tóth Mariann Hoffmann Lászlóné tanárnővel tanulnak közlekedési ismereteket. A második legjobb teljesítményt a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola versenyzői, Hidvégi Bence Zoltán és Egri Jázmin Katalin nyújtották. Felkészítő tanáruk Miklós Gábor volt. A harmadik helyen pedig a Szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola két diákja, Szűcs Bence és Kiss Lili Alíz végeztek. Mindketten Vásárhelyi Ildikó tanítványai. Az egyéni értékelés szerint a lányoknál Tóth Mariann, a fiúknál pedig Hajas János Botond volt a legjobb.

A „Kerékpáros Iskola Kupa” csapatversenyét a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola kettőse, Kopányi Alexander és Marti Réka nyerték, felkészítő tanáruk Miklós Gábor. Ők képviselik majd Békés vármegyét májusban, az országos döntőn. Második helyezett lett a Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola és az Almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Iskola párosa, Hegedűs Lóránt és Lakatos Fruzsina, akik Méhesi Józseffel és Hoffmann Lászlónéval készültek fel a megmérettetésre. A harmadik helyen a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola csapata végzett. Takács Levente és Pitti Tímea Erika felkészítő pedagógusa Barta Gábor volt. Az egyéni versenyben a lányoknál Marti Réka (a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola, a fiúknál Hegedűs Lóránt érte el a legjobb eredményt

További programok »

Kék hírek

FEL