Hatodik alkalommal rendezték meg a Magyar Kritérium Bajnokságot Békéscsabán

2023. szeptember 9. 15:15 | Papp Ádám Sándor

Hatodik alkalommal hívták életre a Magyar Kritérium Bajnokságot szombaton, Békéscsabán. A megmérettetésre 17 kategóriában, 140 nevezés érkezett.

Szombaton 10 órától egészen 17 óráig kerékpározók lepték el Békéscsabát. A Magyar Kritérium Bajnokságot egy 1000 méter hosszú, zárt körpályán szervezték meg, melynek rajtja a Széchenyi utcában volt. A versenyzők a Gőzmalom tér, a Kiss Ernő utca és a Kossuth tér érintésével érkeztek vissza a Csabagyöngye Kulturális Központ elé, így teljesítve a köröket. 

– Izgultam a verseny előtt, de az első kör után éreztem, hogy jó kört futottam, kellően bemelegedtem. Amikor el tudtam szakadni a mezőnytől és a saját tempóm alapján haladtam, akkor megnyugodtam és vitt a lendület, ennek köszönhető szerintem a győzelmem. Nagyon jó a békéscsabai pálya, tavaly neveztem először a versenyre, akkor U13-as korosztályban indultam és akkor is az első helyen zártam a megmérettetést – fogalmazott a behir.hu kérdésére a békéscsabai születésű Klokocs Kata, aki a debreceni DSI Cycling Team színeiben aratott fölényes győzelmet az U15 és U17-es korosztály küzdelmei során.

A Magyar Kritérium Bajnokság versenyigazgatója kiemelte, hogy ebben az évben 17 kategóriában 140 fő adta le nevezését a megmérettetésre, az U13-as korosztálytól egészen a Master 3 kategóriáig.

– Ez egy speciális verseny, mert direkt városlakóknak készült a dinamikus és gyors részei miatt. A versenyen nem az nyer, aki a rajt-cél győzelmet eléri, hanem pontozva vannak a gyorsasági hajrák. A hajrák száma korcsoportonként változó. 5-3-2-1 pontozással díjazza a zsűri ezt a tevékenységet és aki a legtöbb pontot összegyűjti, az állhat fel a dobogó legfelső fokára – hangsúlyozta Kesjár Attila.

A versenyigazgató hozzátette: a hatodik alkalommal megrendezett megmérettetéssel kapcsolatban a versenyzőktől, a szakvezetőktől és a városlakóktól is pozitív visszajelzést kaptak, így a jövőben is folytatnák a hagyományt.  A Magyar Kritérium Bajnokság versenyszámainak eredményeit ide kattintva olvashatják.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL