Kritérium kerékpáros bajnokságot rendeznek Békéscsabán

2021. szeptember 3. 14:26 | Erdei-Kovács Zsolt

Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Kritérium Bajnokságot. A szeptember 4-én (szombaton) tartandó békéscsabai bringás megmérettetésre több mint másfélszáz nevezést regisztráltak. A közel egy kilométeres körpálya új helyszínen lett kijelölve, a verseny rajtja és egyben célja a Deák utcában, a középiskola előtt lesz megtalálható.

A verseny délelőtt 10 órakor startol, az eredményhirdetés 18 órai kezdettel várható. A zárt körpályán kizárólag versenyzők lehetnek majd, autók és egyéb gépjárművek, járművek ezen a napon itt nem közlekedhetnek. A teljes forgalmi lezárás a Deák utca, Urszinyi Dezsőné utca, Gyulai út, Árpád sor útvonalat érinti.

– Nagyon klassz, pörgős verseny várható, amely a kilátogató nézőknek remélhetőleg jó élményt jelent, másrészt pedig a pálya kvalitásait is ki tudjuk próbálni – fogalmazott Kesjár Attila versenyigazgató. Azon kérdésre, hogy kire érdemes a leginkább odafigyelni, elmondta: elsősorban az eltelt időszak kétszeres győztesét, Lovasi Krisztiánt, aki az elmúlt évben, valamint 2018-ban nyerte meg a bajnokságot.

Mint mondta: Lovasi Krisztián Európa-bajnoki második helyezett, olimpikon volt Londonban, igazi sprinter alkat, aki "minden hájjal megkent versenyző" és az energiáit nem kímélve mutatja majd be a sprintjeit, amellyel a kritérium pontokat gyűjti és várhatóan megnyeri a versenyt.

Összesen 168 nevezés érkezett a szeptember 1-ig meghirdetett nevezési határidőig, amely az U13-as korosztálytól a legfelső Master3 kategóriáig összesen 14 különféle versenyzői csoportot jelent. Közeleg az ifjúsági Európa-bajnokság: az erre való felkészülésként, egyfajta különleges gyorsító edzésként itt lesz a magyar ifjúsági válogatott is. Miattuk és természetesen a többi versenyző miatt is érdemes lesz megnézni a megmérettetést.

További programok »

FEL