Őszi Társasjátéknap a Csabagyöngyében

2017. november 18. 14:43 | Papp Ádám Sándor

Szombaton ismét a társasjátékok szerelmesei töltötték meg a Csabagyöngye Kulturális Központot. A legkisebbektől az iskolás gyermekeken át felnőttek és nagyszülők is érkeztek az eseményre.

Több, mint ezren fordultak meg a nyolcadik alkalommal megrendezett Társasjátéknapon a Csabagyöngye nagytermében. Az egyik helyi játékbolt szervezte meg az egész napos eseményt. Az érdeklődők egy rendkívül változatos bemutatóval ismerhették meg a játékokat.

- Évek óta van társasjátéknap Békéscsabán is. Négy évvel ezelőtt a megyeszékhely is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelyet évente kétszer, egyet tavasszal és egyet ősszel szervezünk - tájékoztatott Mojdiszné Kneifel Edit, a Várjáték üzletvezetője, aki kiemelte: az a fő cél ezen a napon, hogy együtt legyenek a családok, a barátok, játszanak egy jót, nevessenek és új barátokra, kapcsolatokra leljenek a társasjátékok segítségével.

A közel ötven kihelyezett asztalon változatos játékok várták az érdeklődőket, például a szórakoztató és családi kártyajátékok, a kooperatív csapatjátékok vagy éppen gyermek és felnőtt társasjátékok. A főszervezők munkáját huszonöt önkéntes felnőtt és hetven közszolgálati munkát végző fiatal segítette.

 

 

- Azért döntöttem úgy, hogy itt leszek, és önkéntesként segítek, mert nekem még nincs gyermekem és szerettem volna tapasztalatot szerezni - fogalmazott Csipai Anasztázia. Az önkéntes fiatal elárulta egy olyan játékokkal készült, amelyek fejlesztik a készségeiket, sokat tudnak nevetni és közben jól érzik magukat.

További programok is várták az érdeklődőket: trambulin, kézműves foglalkozás és egyedül játszható új logikai játékok sokasága is elérhető mindenki számára. A programok este 8 óráig tartanak a Csabagyöngyében.

 

 

 

További programok »

FEL