Összesen 1,8 milliárd az iskolák felújítására Sarkadon, Vésztőn és Gyulán

Sarkadon több mint 800 millió forintból, Vésztőn közel 800 millió forintból, Gyulán pedig több mint 200 millió forintból újíthatnak fel iskolákat – hangzott el Gyulán.

Két nyelvi labort és tornaszobát alakítanak ki abban a négy iskolában, amelyek nemrég támogatást nyertek, de korszerűsítik a fűtést és általános felújításokat is végeznek majd az épületeken – emelte ki Teleki-Szávai Krisztina. A Gyulai Tankerületi Központ vezetője arról is tájékoztatott, hogy az Implom József Általános Iskolában és annak tagintézményében, az 5-ös számú iskolában, a Dürer Albert Általános Iskolában, valamint a Bay Zoltán Általános Iskolában összesen 207 millió forint értékben kezdődnek felújítások.

– A gyulai iskolákra elnyert uniós támogatás összesen 208 millió forint, melyből 4 intézmény esetében valósul meg olyan infrastrukturális fejlesztés, amely segítheti hosszútávon az érintett iskolákban, a modern oktatási környezet megteremtését és megtartását. A fejlesztések által mintegy 1500 diák nevelése, oktatása válhat eredményesebbé – emelte Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ vezetője.

Gyula város polgármestere szerint az iskolafelújítások a körülmények javulása mellett a város vonzerejének növelését is elősegítik.

– Ezek a felújítások erősítik a város vonzerejét, mert ha a gyermekes családok azt látják, hogy gyermekeiket korszerű, modern oktatási intézményekbe tudják íratni, ahol modern és esztétikus az épület, és magas szintű az a pedagógiai munka, amit végeznek, akkor szívesebben maradnak a városban, és mások számára is vonzó lesz, hogy ideköltözzenek – fogalmazott dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

– Sarkadon és Vésztőn elég komoly beruházások lesznek a tankerületi központok pályázatai révén, Sarkadon 800 millió forint fölötti értékben újul meg az általános iskola, a vésztői Szabó Pál Általános Iskolánál pedig közel 800 millió forintot használhatnak majd fel a fejlesztésre – tájékoztatott dr. Kovács József, országgyűlési képviselő.

A beruházások ősszel kezdődhetnek és az ütemtervek szerint 2018 október végére fejeződhetnek be.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,