Átalakul a két gyulai bölcsőde

2018. január 13. 11:16 | Papp Ádám Sándor

Ünnepélyes keretek között tették le pénteken a gyulai Csemeteház és Tipegő Topogók Bölcsődék fejlesztésének alapkövét. A korszerűsítésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén van lehetőség. A két fürdővárosban található bölcsődében 253 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. 

A projektben a gyulai Csemeteház Bölcsőde és a Tipegő Topogók Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése valósul meg. Ennek célja a Csemeteház Bölcsőde épületének átalakítása, modernizálása és udvarának fejlesztése, valamint a Tipegő Topogók Bölcsőde udvarfejlesztése – fogalmazott dr. Kovács József, országgyűlési képviselő.

A beruházás eredményeként a Csemeteház Bölcsődében új funkciókra alkalmas terek létesülnek – részletezte az országgyűlési képviselő. Dr. Kovács József kifejtette azt is, hogy fedett multifunkcionális tér, sószoba, fejlesztőszoba, foglalkoztató- és orvosi szoba épül majd.

Hozzátette: az épületkomplexum közlekedési és elhelyezkedési rendszerének racionalizálását is végrehajtják. Az országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy a projekt részeként az épület hőtechnikai és gépészeti modernizációja lesz a legszembetűnőbb, de cserélik az épített berendezéseket és burkolatokat és biztosított lesz a csapadékvíz elleni védelem is. Emellett kialakítanak egy fotovoltaikus „villanyerőművet”, akadálymentesítik a bölcsődét, valamint kilenc új gépkocsiparkoló is létesül a helyszínen.

A város polgármestere ünnepi beszédében azt mondta: egy oktatási intézmény fejlesztése, legyen szó bölcsődéről, óvodáról vagy éppen iskoláról, mindig jövőbe mutató, stratégiai kérdés.

– Évek óta az egyik, ha nem a legfontosabb célunk a gyulai köznevelési rendszer fejlesztése. A törökzugi bölcsőde pedig közel sem első a sorban. Az oktatási intézményeket érintő korszerűsítések az Implom József Általános Iskola fél milliárd forintos fejlesztésével vették kezdetüket, amelyekkel azóta is szép számmal büszkélkedhet városunk – fogalmazott Görgényi Ernő.

A polgármester hozzátette: a beruházások a tervek szerint november 30-áig teljesen elkészülnek majd.

 

 

FEL