Összekötik a Lencsési lakótelepet a város gazdasági területeivel – galériával

2021. március 12. 09:29 | Hidvégi Dávid

Összekötik Békéscsabán a Lencsési lakótelepet és a város gazdasági, nyugati területeit azért, hogy a munkahelyek könnyebben megközelíthetők legyenek egy városközpontot elkerülő útvonalon. Az első ütemben megépül a Kétegyházi út és a Csányi utca között az Építők útja, illetve több helyen kerékpárút és biciklisáv létesül. A 770 millió forintos beruházás a napokban elkezdődött.

A Kétegyházi útról nyíló Építők útjának jelenlegi, a volt szeméttelepig kiépített 230 méteres szakaszát felújítják és újra aszfaltozzák, majd innen 900 méter hosszan új út épül a Csányi utcai csatlakozásig. Az új utat egészen a Lencsési útig épül meg, melynek költségeit a Modern Városok Program forrásaiból fogják biztosítani. A Kétegyházi úttól az Építők útja beépített szakaszán új önálló gyalog- és kerékpárút létesül 280 méter hosszban, majd ezt követően a kivitelezők az új út két szélén kerékpársávot festenek fel. A gyűjtőút teljes hosszban új közvilágítást kap. A lezárt hulladéklerakó melletti szakaszon a jelenlegi nyílt csapadékvíz csatornát zárttá építik át.

A Lencsési lakótelepen már sebességkorlátozás lépett életbe az Ilosvai utcánál, amely új aszfaltburkolatot kap. Itt az egyirányú gépjárműforgalommal szemben is igénybevehető kerékpáros nyomot alakítanak ki a Szőlő utcáig. Időközben már megkezdődött a Csányi utca szélesítése és az aszfaltozás előkészítése is. Az út szélén szintén kerékpársávot festenek fel.

 

Galéria

 

A beruházás összköltsége 770 millió forint, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban biztosított. A munkálatokkal a tervek szerint ez év decemberében végeznek a kivitelezők, az átadás határideje 2022. február 28-a.

 

A beruházás a Széchényi Program 2020 részeként valósul meg.

 

A projekt címe: „Békéscsaba, Építők útja útépítése, kerékpárforgalmi létesítmény kiépítése a kapcsolódó közműépítésekkel”. Azonosítószáma: TOP-6.4.1-16-BC1-2017-00002

További programok »

Itthon

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő

A jövő hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.
18:53
FEL