Országos rendezvénysorozat nyitóhelyszíne volt Békéscsaba

2018. május 14. 18:59 | Papp Ádám Sándor

Békéscsabán kezdődött el a "TechCsajok" elnevezésű országos rendezvénysorozat hétfőn. Az eseményre közel négyszáz Békés megyei középiskolás lány érkezett a CsabaParkba, ahol 17 kiállító cég mutatta be munkásságát játékos formában.

A „TechCsajok” rendezvénysorozatot 2017-ben indította a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A rendezvény célja, hogy fiatal női középiskolás tanulók körében népszerűsítse a műszaki, informatikai és természettudományi tanulmányi lehetőségeket, mivel ez középtávon hozzájárulhat a szakemberhiány mérsékléséhez. Idén négy városban rendezik meg az eseményt: Békéscsabán, Budapesten, Debrecenben és Pécsen.

A békési megyeszékhelyen megtartott esemény házigazdája a Henkel Magyarország volt. 

– Cégünk számára Békéscsaba és körzete nagyon fontos, hiszen Körösladányban van a mosó- és tisztítószergyárunk. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a környékbeli fiatalokat megszólítsuk és felhívjuk a figyelmet arra, hogy rengeteg karrierlehetőségünk van, például műszaki területen. A rendezvényen elsősorban a célcsoportunk a fiatal hölgyek. Szeretnénk leszámolni azzal a sztereotípiával, miszerint a műszaki pálya és a tudás csupán a férfiaknak való. Mi nem így gondoljuk, hiszen a műszaki irányban való elhelyezkedés mindenki számára nyitva áll – hangoztatta Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

 

Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere köszöntőbeszédében hangsúlyozta: nagy presztizs a városnak az, hogy a programsorozat kezdőhelyszíne lehet, hiszen fontos, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a helyi cégek munkásságával.

– Ahhoz, hogy itt maradjanak Békéscsabán a fiatalok, kellenek munkahelyek, pozitív jövőkép és vonzó környezet. Ennek érdekében a város ezek fejlesztésére törekszik az elkövetkező években. Közel 100 milliárd forint jut Békéscsabának a Modern Városok Programból, amely az infrastruktúra, valamint a gazdaság fejlesztését szolgálja – fogalmazott az alpolgármester.

A rendezvényeken a műszaki, informatikai és természettudományi területen dolgozó vagy tanuló nők beszámolnak a szakmai karrierlehetőségekről, ezt követően pedig egy „TechKaland” elnevezésű vásáron, helyszínenként 15-20 vállalat modern műszaki eszközökkel, játékosan mutatja be a műszaki területeken kínálkozó munkalehetőségeket.

 

További programok »

FEL