Muskátli, tátika és tűzvirág – virágpalántákat osztottak Békéscsabán

2022. április 23. 09:47 | Papp Ádám Sándor

Virágpalánta-osztást rendezett Békéscsaba önkormányzata szombat reggel a város főterén. Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek közreműködésével a korábbi évek hagyományaihoz híven mintegy 2700 virág talált gazdára a Föld napja alkalmából.

Hosszú sor állt a békéscsabai városháza előtt felállított standnál szombat reggel, több százan érkeztek az önkormányzat virágpalánta osztására. A városvezetés évek óta megrendezi tavaszi akcióját, az elmúlt két évben azonban a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg az eseményt. 

– Mivel nekem nincs kertes házam, ezért az erkélyemre választottam virágot. Szerettem volna muskátlival bővíteni az otthoni állományt. Remélem, hogy szépek lesznek a virágok, sietek is haza elültetni a növényeket – mondta a behir.hu kérdésére Péli Magdolna.

Szombat reggel mintegy 2700 virágpalántát osztottak ki a lakosságnak, az érdeklődők fejenként három növényt vihettek haza. Többek közt 400 muskátli, illetve 2300 egynyári növény: tátika, futómuskátli és tűzvirág talált gazdára.

– Immár hosszú évek hagyománya, hogy a Föld napja alkalmából az önkormányzat virágot oszt a békéscsabai lakosoknak. Ezzel a kezdeményezéssel is együttműködésre hívjuk a helyieket: ők is szépítsék a saját portájukat vagy kertjüket, hiszen látható, hogy a közterületeink is egyre színesebbek, jobban megkomponált virágkompozícióval örvendeztetik meg a lakosságot – emelte ki Varga Tamás alpolgármester.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL