Országos kerékpárbajnokságot rendeztek Békéscsabán

2019. szeptember 15. 06:37 | Papp Ádám Sándor

Szombaton rendezték meg az Országúti Kerékpár Kritérium Bajnokságot Békéscsabán, ahol Magyarország legjobb kerékpárosai küzdöttek a bajnoki cím megszerzéséért

Tizenhét kategóriában közel 150 versenyző mérte össze tudását a megyeszékhely szívében kialakított közel egy kilométeres szakaszon.

Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnöke tájékoztatott: a tavalyi évhez hasonlóan idén is Békéscsaba adott otthont az egynapos kerékpáros rendezvénynek, amely célja a sportág hazai népszerűsítése. A viadal rajtja, valamint célja a Széchenyi utcán volt, a versenyzők a Malom tér-Kiss Ernő utca-Kossuth tér útvonalon tekertek. 

 

Fotó: Kuti István

 

- Ez a verseny az országban a legmagasabban kategorizált verseny, ahol Magyarország elitsportolói mérik össze tudásukat. Idén is Békéscsaba adott helyszínt a rendezvénynek, ahol egy exkluzív pályán csatázhattak a versenyzők egymás ellen. A verseny lebonyolítása a következők szabályok szerint zajlik: minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje 5, 3, 2 és 1 pontot kap. A körelőnyt elért versenyző plusz 20 ponttal gazdagodik, míg az, aki körhátrányba kerül, 20 ponttal lesz szegényebb. Értelemszerűen az a versenyző győz, aki a legtöbb pontot gyűjti be a verseny ideje alatt. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számít. Amennyiben a pontegyenlőség ezután is fennáll, az utolsó hajrá befutási sorrendje dönt – emelte ki az alelnök.

 

Fotó: Kuti István

 

Végeredmények:

 

Fiú, felső tagozat: 1. Kocsondi László – 10 pont

Lány, felső tagozat: Mócz Martina Lina – 2 pont

Fiú, alsó tagozat: 1. Mócz Benett

U13: 1. Zsembery Boldizsár – 23 pont

WU15: 1. Sáfár Lili – 0 pont

U15: 1. Varga Kristóf – 20 pont

U17: 1. Árvai Kristóf – 39 pont

WU17: 1. Kovács Korina – 29 pont

U19: 1. Bajorfi Ádám – 42 pont

WU19: 1. Jordán Dorka – 43 pont

WElit: 1. Szabó Zsófia – 43 pont

Master1: 1. Kólya Tamás – 30 pont

Master2: 1. Specziár Viktor – 29 pont

Master3: 1. Korhán László – 30 pont

Amatőr női: 1. Tokai Lívia – 0 pont

U23: 1. – Zathureczky Márk – 33 pont

Elit: 1. Lovassy Krisztián – 45 pont

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Makra Noémi is szerekhez lép a szombathelyi Világkupán

Klasszisok az Arena Savariában! A szombathelyi Világkupán a magyarokon kívül tizenöt nemzet sportolói indulnak a hétvégén. Nagy a várakozás a sportágban, hiszen legutóbb nyolc hónappal ezelőtt, a bakui Világkupán versenyzett a mezőny, azóta a koronavírus miatti leállást követően csak kiscsoportos edzéseken tudtak készülni a legjobbak, ráadásul Challenge Világkupából idén ez lesz az első, és eddig úgy tűnik, az egyetlen is.
12:27
FEL