Országos alelnök lett a Békés megyei munkatárs

2020. június 12. 17:31 | behir

Szerdán tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Natúrpark Szövetség, ahol Pócsi Gabriellát, a Békés megyei Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársát alelnöknek választották.

A magyarországi natúrparkokat összefogó országos érdekképviselet életében a szerdai jelentős változással bírt, lezárult egy korszak. Az elmúlt évtizedben 16-ra nőtt a magyarországi natúrparkok száma. Sorra jöttek létre olyan térségi együttműködések az országban, melyek kiemelt célja a természeti és kulturális értékek megőrzése, a környezeti nevelés és szemléletformálás erősítése, a helyi gazdaság fejlesztésének támogatása, valamint az aktív- és ökoturisztikai fejlesztések elősegítése.

Az újonnan megválasztott 9 fős vezetőség jelmondata: „Natúrparkok, összhangban a tájjal!” azaz összhangot teremteni az emberekkel, az itt élőkkel, az ide látogatókkal, a tájjal és mindazokkal a szakemberekkel, akik az adott natúrparki térség fejlődéséért dolgoznak”.

Pócsi Gabriella közel 4 éve szakmai vezetőként koordinálja a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkáját. Nevéhez fűződik a Tanyák a Körösök Körül Hálózat és országosan elsőként a tanösvény kialakítása, a hagyományos Ligeti Vásár újjáélesztése Békéscsabán a Széchenyi Ligetben, valamint a Köröskosár, bevásárló közösség létrehozása.

– Alelnökként fontos célom, hogy azok a szakmai tevékenységek, melyek mentén a natúrparkok elindultak címbirtokosként tovább erősödjenek és ehhez minden szakmai tudásommal segíteni kívánom őket, valamint a Magyar Natúrpark Szövetséget – emelte ki Pócsi Gabriella, megköszönve a tagság bizalmát.

Forrás: Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

Forrás: Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

Forrás: Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

További programok »

FEL