Orosházán már elkezdték

2017. január 4. 11:59 | behir.hu

Rövidre sikerült az orosházi férfi kézilabdázók számára a téli szünet, hiszen december 21-én még mérkőzést játszottak, január 3-án pedig már edzésre gyűltek össze a fiúk az Eötvös-csarnokban. A hamarosan folytatódó Liga Kupa küzdelmei miatt a felkészülés is rövid, de intenzív lesz a csapat számára. 

– December elsején vettem át a felnőtt csapatot, azóta a múlt évben négy mérkőzést játszottunk. Bajnokikon kétszer – a Cegléd ellen itthon, és a Balmazújváros ellen idegenben – sikerült győznünk. A Csurgó otthonában sajnos nem jött össze a bravúr, de az év utolsó meccsén, a Liga Kupában közönségszórakoztató játékkal és biztos győzelemmel zártunk. Nincs megállás, hisz négy Liga Kupa találkozóval kezdünk, még a bajnokság előtt. Azt hiszem, a következő két hét nagyon kemény lesz a srácoknak, erő, gyorsaság, és elkezdjük majd a formát is hegyezgetni. A kupameccseket is szeretnénk hozni, de itt érzésem szerint még csak 75-80 százalékos lesz a csapat formája. A február 11-i, Balatonfüred elleni bajnoki rangadóra kell a legjobb állapotba kerülnünk – emeli ki Buday Dániel.

Természetesen, ilyenkor a vezetőedzőnek rangsort kell felállítania, hogy az elvégzendő munkák közül mely időszakban, mi élvez prioritást.

– Most két hétig nem labdázott a csapat, úgyhogy az erőt, az állóképességet, a gyorsaságot mind újra fel kell építenünk, mindemellett veszünk még támadásban, védekezésben is új formációkat, melyeket alaposan be kell gyakorolni. Rövid az időnk, de másoknak is ennyi van, úgyhogy kőkeményen kell dolgoznunk, hogy mindez megvalósuljon.

A téli bajnoki szünet persze minden évben az igazolások időszaka is. Megtudtuk, ezen a fronton az OFKSE nem tervez jelentősebb változásokat. A tréner szerint ez a keret képes arra, hogy az idei célokat megvalósítsa, a bajnoki és kupamérkőzéseket jó százalékban lehozza. A félidőben persze mindig adódik az a kérdés is, hogy a vezetőedző mivel, milyen helyezéssel lenne elégedett a bajnoki szezon végén.

– Amikor decemberben átvettem a csapatot, az első számú cél az volt, hogy benn maradjunk az első osztályban. Aztán ahogy elkezdtünk lépegetni előre, úgy ezek a célok folyamatosan alakulnak. Jelenleg úgy gondolom, ha a 7-8. hely környékén tudnánk végezni, az – ahhoz képest, ahogyan kezdtük a szezont – már jó eredmény lenne. Ez is nagyon nehéz feladat, hisz roppant sűrű a mezőny és egy-egy mérkőzés megnyert, vagy elvesztett pontjai rendkívül sokat nyomnak a latban. Mindenesetre azokat a meccseket, ahol van esélyünk a pontszerzésre, mindenképp meg szeretném fogni – tette hozzá Buday Dániel.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR élvonalbeli férfi kézilabdacsapatánál sérült nincs, a játékosok egészségesen, jókedvűen érkeztek vissza, és bíznak a jó tavaszi szereplésben.

Forrás: ofkse.hu

FEL