Orbán elfogadta a kvótát! – a békéscsabai DK közleménye

2016. február 23. 16:23 | Mikóczy Erika

A Demokratuikus Koalíció  helyi csoportja nevében Kaposi László önkormányzati képviselő közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

 

Kaposi László közleménye:

 

"Önkormányzati előterjesztést nyújt be a békéscsabai DK

 

Orbán Viktor a múlt heti EU-csúcson a zárónyilatkozat aláírásával megerősítette a kötelező kvóták alkalmazását. A magyar miniszterelnök egy év kvótaellenesség után egyik pillanatról a másikra kvótapárti politikus lett, a kvótaellenes Orbán már csak a plakátokon létezik.

Városunk fideszes képviselői mindig nagyon figyelnek arra, hogy megfeleljenek Orbán Viktor politikájának. Amikor Orbán még kvótaellenes volt, szorgosan benyújtották a kvótaellenes határozataikat, eleget téve a miniszterelnök akaratának. A DK nagyon kíváncsi, hogy a fideszes képviselők azután is ilyen buzgón követik-e Orbán Viktort, hogy aláírta a kötelező kvóták alkalmazását megerősítő brüsszeli zárónyilatkozatot.

A Demokratikus Koalíció – Orbán Viktor múlt heti brüsszeli döntésével összhangban – önkormányzati előterjesztést nyújt be a 2016. február 25-ei közgyűlésen. Ebben a városunk képviselő-testülete kifejezheti, hogy egyetért Orbán Viktorral, egyetért a kötelező kvóták alkalmazásával.

A DK véletlenül sem szeretné, ha a Fidesz azért marasztalná el a békéscsabai testület képviselőit, mert azok nem képviselték itt helyben Orbán Viktor politikáját. A A békéscsabai DK minden munkahelyet szeretne megóvni, ezért figyelmeztetjük a békéscsabai fideszes képviselőket, ne menjenek szembe Orbán Viktorral, szavazzák meg ők is a kötelező kvótarendszert.

Kaposi László

önkormányzati képviselő"

FEL