DK: Hogyan halad a hűtőház fejlesztése?

2019. március 8. 10:01 | behir

Hogyan halad a hűtőházat érintő fejlesztés? – tette fel kérdését a DK önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

- Már több közgyűlésen is elhangzott az az aggály, hogy számos olyan fejlesztés van, ami inkább a békéscsabai városkép javítását szolgálj, és nem lehet tőkét kovácsolni belőle - nyitotta gondolatait Kaposi László. A politikus két olyan megyei beruházást hozott fel példaként, amely hatással lehetne a megye fejlődésére, azonban mégsem történt előrelépés egyik területen sem.

A DK önkormányzati képviselője arra emlékeztetett: elsőként az volt a terv, hogy a Modern Városok Program részeként újra indulhat a hűtőház, emellett pedig paradicsomsűrítmény- és zöldségszárító-üzem is létesülhet a városban. A politikus értesülései szerint egy szövetkezet megvásárolta a hűtőház területét, majd ezt követően egy 13 milliárd forintos beruházás tervét nyújtotta be. Kaposi László hozzátette azt is, hogy a cég egyelőre nem kapott támogatást és ígéretet a kormánytól a fejlesztés végrehajtásához.

- Azt gondolom, hogy itt a piac a legnagyobb probléma, a marketingtevékenységeknél megrekedt a fejlesztés. Mert gazdák és termelők lennének, csak a nagyon rossz gazdaságpolitika folytán ezek a gazdák nem tudnak megjelenni olyan versenyképes áruval a piacon, amit aztán érdemes lenne egy hűtőházba bevinni és továbbszállítani - fogalmazott Kaposi László.

A DK képviselője felidézte azt a közel 40 millió eurós, geotermikus energiát hasznosító erőművet érintő projektet is, amelyhez az Európai Unió 2012-ben 16 millió eurót már kifizetett a konzorciumnak. Ennek ellenére a battonyai erőmű 2018 december végéig sem készült el - tette hozzá. A politikus a megyei közgyűlés elnökének elküldött levelében érdeklődött a projektről, hiszen mint mondta: fontos lenne tájékoztatni arról a közvéleményt, hogy mi lett a sorsa ennek az 5 milliárd forintnak.

 

További programok »

FEL