Operettel és szimfonikusokkal búcsúzott a Csabai Nyár

2018. augusztus 27. 06:05 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Csabai Nyár zárórendezvényén zsúfolásig telt a Csabagyöngye Kulturális Központ vasárnap este. A nyári rendezvénysorozatot - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar koncertje búcsúztatta. A vasárnapi gálán népszerű operett dalok csendültek fel.

Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből, Szilvia belépőjével kezdődött el a Csabai Nyár idei utolsó koncertje. A Békés Megyei Szimfonikus Zenekarral Farkas Erzsébet énekművész és Berkes János operaénekes, érdemes művész lépett fel.

– Egy ilyen jellegű előadáson fellépni számomra feladat, jó érzés és öröm. Operaénekes vagyok, de a klasszikus nagy operettek sok esetben ugyanolyan feladatot, nehézségi fokot jelentenek, mint némelyik operaáriát elénekelni – hangsúlyozta Berkes János operaénekes, érdemes művész.

A Csabai Nyár zárórendezvényét a szervezők a Szent István térre hirdették meg, azonban a Békés megyei művésztanárokból és zenepedagógusokból álló zenekar koncertjét a változékony időjárás miatt végül a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg.

– A másfél órás koncertet szabadtérre terveztük, amelyben magyar és Strauss különböző operettjeinek slágerrészleteit adjuk elő. Sajnos az idő nem engedte meg, hogy a szabadtéren legyen a rendezvény, de a Csabagyöngye kitűnő hely arra, hogy itt is sikere legyen a műsornak – emelte ki Gál Tamás, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Liszt-díjas karmestere.

Az előadás sikerét mutatja, hogy az érdeklődők még a lépcsőket is elfoglalták a műsor közben.

További programok »

Kultúra

FEL