Szimfonikus koncerttel zárul a Csabai nyár

2019. augusztus 23. 15:06 | Gyemendi Réka

Hamarosan véget ér a Csabai nyár című rendezvénysorozat. Már több éves hagyomány, hogy a nyári, főtéri programok zárásaként a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar ad koncertet a megyeszékhelyen. A zenekar péntek délelőtti próbáján jártunk.

A Csabagyöngye Kulturális Központ a nyár szinte minden napján zenei, illetve szórakoztató programokkal várta az érdeklődőket. A nyárzáró koncert a Csabai nyár programsorozat záróeseménye, amelyet minden évben augusztus utolsó vasárnapján rendeznek meg.

– Ez egy nagyon jeles év, hiszen a zenekar idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, a vasárnapi pedig a jubileumi évad nyitóhangversenye lesz. Népszerű zeneművek, musicalek, komolyzenei betétek hangzanak majd el a programban. Azt hiszem, hogy minden korosztály számára egy könnyen fogyasztható, minőségi zenei estét kínálunk vasárnap – fogalmazott Paulikné Tóth Krisztina, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője. 

Gál Tamás, Liszt-díjas érdemes művész, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar karmestere elmondta: a pontosan 60 évvel ezelőtt alakult zenekar idén különleges produkcióval készül a közönségnek.

– A zenekar most eljutott arra a színvonalra, hogy most először tudunk olyan koncertet csinálni, hogy nem vendégszólistákat hívtunk, hanem a zenekar tagjai - akik egyébként évtizedek óta itt játszanak a zenekarban - szólistaként fognak fellépni – ismertette a karmester.

A koncertre vasárnap 18 órakor várják az érdeklődőket Békéscsaba Főterén.

 

További programok »

FEL