Operatív törzs: Fokozott rendőri ellenőrzések

2020. április 6. 13:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A jó idő beálltával egyre többen szegik meg a kijárási korlátozás előírásait – tájékoztatott Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs hétfő délelőtti tájékoztatóján. Hangsúlyozta: ezért hétfőtől a rendőrség célzottan és visszatérően fogja azokat a helyszíneket ellenőrizni, ahol a hétvégén ilyen probléma felmerült.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa arról tájékoztatott: a szombatihoz képest vasárnapra megduplázódott a rendőri intézkedések száma főleg a fővárosban, azért, mert a lakosság nem tartja be az előírt magatartási szabályokat. Kiss Róbert elmondta: összesen 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, ebből 574 esetben figyelmeztetést, 24 esetben helyszíni bírságot, illetve 16 esetben szabálysértési feljelentést kellett tenniük. Ezért ismételten kérte a budapesti lakosságot, hogy a járvány lassítása érdekében a magataratási szabályoknak a betartása közös ügyünk.

Kiemelte, hogy hétfő reggel megjelent a Magyar Közlönyben közzétett új kormányrendelet, amelynek értelmében hétfőtől ingyenes a parkolás az ország teljes területén, továbbá a járvány miatt több szolgálatot tejesítenek a rendvédelemi és a honvédelemi dolgozók. Az erre vonatkozó szabályozást is a kormányrendeletben lehet elolvasni, ahogy a bűtetés-végrehajtásra vonatkozó új szabályozást is.

Az országos tisztifőorvos ismertette, hogy az elmúlt 24 órában 11 fővel 744 személyre nőtt a koronavírussal igazolt fertőzöttek száma és újabb 4, idősebb krónikus betegségben szenvedő magyar állampolgár hunyt el. Növekedett a gyógyultak száma is, ők 67-en vannak – mondta Müller Cecília. További örömteli hírnek nevezete azt, hogy az elmúlt napon két beteg került le a lélegeztető gépről, akik állapota javul.

Emellett kiemelte: már 522 ezer egyéni védőfelszerelés megérkezett az egészségügyi alapellátásba, de továbbiakat juttatnak el mind az alapellátásban, mind a szociális ellátásban dolgozók részére a következő napokban.

Az országos tiszti főorvos hétfőn is hangsúlyozta, hogy az ingyenes parkolási lehetőség, valamint a jó idő nem jelenti azt, hogy lazítanának a korábban bevezetett intézkedéseket, hanem éppen ellenkezőleg, a szabályokat komolyan kell venni, mert a járvány fokozatosan terjed.

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
2020. június 5. 15:12
FEL