Online nyílt meg a Márvány Fotóműhely tárlata a Lencsési Közösségi Házban

2021. január 23. 12:49 | D. Nagy Bence

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztek online tárlatot a Lencsési Közösségi Házban. A kiállítók a Márvány Fotóműhely alkotói voltak, akik az elmúlt év legjobb fotóit gyűjtötték össze.

– A már harminc éve működő közösségi házban pontosan húsz évvel ezelőtt mutatkoztak be a Márvány Fotóműhely alkotói, éppen a magyar kultúra napja alkalmából – idézte fel köszöntőjében Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője. Mint mondta, ezt a hagyományt azóta is minden évben ápolták a jeles naphoz kapcsolódó rendezvénnyel vagy rendezvénysorozattal.

A fotóműhely tagjai a 2020-as év általuk legjobbnak ítélt képeit gyűjtötték össze a "Gondolatok, képek, érzések" című tárlatra, amelyet dr. Pap István, az egykori Békés Megyei Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója nyitott meg.

 

Dr. Pap István, Takács Péter és Katona Péter (Fotó: facebook/Lencsési Közösségi Ház)

 

– A magyar kultúra minden elemének jelentősége megerősödött napjainkban. A színházak, a zenekarok, a mozgásművészet minden ága, a képzőművészek is élnek a virtuális megjelenés lehetőségével. Nemcsak önfenntartó szándékkal, de azzal a tudattal, hogy jelenlétük erőt ad a szobafogságra ítélt országnak – fogalmazott dr. Pap István.

A tárlat képeit egy háromtagú zsűri választotta ki, az alkotásokat Katona Péter, a fotóműhely vezetője mutatta be.

– A képek a  "kevesebb néha több" elve alapján készültek, a klubtagok igyekeztek nem túl részletes és nem túl színes, mégis kifejező fotókat készíteni. Harmincöt alkotó egy-egy képe került ki a közösségi ház falára – összegezte a klubvezető.

A tárlat megnyitó ünnepségét ezen a linken tekinthetik meg.

 

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL