Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

2021. szeptember 21. 18:20 | Csiffáry Zsuzsanna

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.

A Körös Tollaslabda Sport Egyesület játékosai már készülnek a 4 Labda Bajnokságra. A mozogni vágyók főként kikapcsolódásként, baráti találkozóként tekintenek a megmérettetésre. Czifrák Tímea gyógytornász, a bajnokság szervezője elmondta, hogy a labdajátékok a versenyszellemet is erősítik a résztvevőkben.

– A négy labdajáték, amellyel ezt a rendezvényt szeretnénk megszervezni, a gyerekkorban nagyon ajánlott sportokból tevődik össze. Kicsiknél már a kosárlabdát, a pingpongot, a tollaslabdát ajánlott elkezdeni, ugyanis javítja a gyerekek koordinációs képességét, és a mozgásfejlődésükben is nagy jelentőséggel bír, de az odafigyelésben a csapatjátékban, a csapatszellem kialakításában is nagyon fontos – fogalmazott a szervező. 

Mitykó László, a Körös Tollaslabda Sport Egyesület elnöke elmondta, hogy 2012-ben csatlakozott a programhoz, akkor még Kormos Mihály hívására, aki több mint tíz évig szervezte a városszerte ismert eseményt. A 4 labda bajnokság négy év szünet után indul újra.

– Ez a négy labdás sportág a tollaslabda, az asztalitenisz, a lábtenisz és a streetball lennének. A rendezvényt tulajdonképpen egyesületek bevonásával próbáljuk megvalósítani. A Békéscsabai Kosárlabda Klub, a Csaba Fly Asztalitenisz Egyesület, valamint a Körös Tollaslabda Egyesület mint rendező lesz jelen az eseményen – mondta el Mitykó László .

A 4 Labda Bajnokság október 17-én vasárnap 8 órakor kezdődik a Szeberényi Gusztáv Evangélikus Gimnázium sportcsarnokában. A szervezők október 1-ig várják a háromfős baráti és családi csapatok nevezését.

Galéria

További programok »

FEL