Krausz Gergely olimpikon járt a Körös Tollaslabda Sportegyesületnél

2022. január 18. 13:51 | Csiffáry Zsuzsanna

Hétfőn este a Magyar Tollaslabda Szövetség szervezésében Békéscsabára látogatott Krausz Gergely olimpikon tollaslabdázó. Látogatásának apropója a hazai legaktívabb tollaslabda klubokkal történő személyes kapcsolatteremtés, illetve az utánpótlás munka motiválása, megismerése volt.

Gyerekkorban nagyon ajánlott sportok között szerepel a tollaslabda – mondta el a Körös Tollaslabda Sportegyesület edzője és alelnöke. Hozzátette, hogy ez a labdajáték javítja a gyerekek koordinációs képességét, és a mozgásfejlődésükben is nagy jelentőséggel bír.

– Ez egy egyéni sportág, ezért mindenkinek az egyéni képességeit fejleszti, azonban mivel csapatban is dolgoznak, így a csapatfejlődés is látható. Nagyon hasznos a gyerekek számára, szeretik, élvezik is, és ez egy olyan sport, ami kitartó munkával elsajátítható – mondta el Baranyai János a Körös Tollaslabda Sportegyesület alelnöke. 

Az egyesület utánpótlás korú versenyzői több rangos versenyen tették le névjegyüket. Az egyesület elnöke megjegyezte, hogy az edzések már javában zajlanak. Mitykó László hozzátette, hogy hétfőtől, vasárnapig lehet járni edzésekre. 

Az elnök hozzátette, a csapat számára nagy lehetőség és élmény, hogy Krausz Gergely ellátogatott hozzájuk. Az olimpikon tollaslabdázó, 23-szoros magyar bajnok a visszavonulását már bejelentette, ám további tervei vannak a sportággal kapcsolatban.

Krausz Gergely elmondta, az egyéni országjárással az a célja, hogy népszerűsítse a tollaslabdát. 

– Ezért azt találtam ki, hogy elnökségi tagként felajánlom, ha van igény rá, szívesen kimegyek a klubokhoz edzést tartani.  Nagyon örülök, hogy erre sokan igényt tartottak, és az első állomásom Békéscsaba – fogalmazott Krausz Gergely. 

Az olimpikon hozzátette, hogy közel 20 klubba megy el az elkövetkező napokban, többek között Szegedre, Albertirsára és Seregélyesre.   

Galéria

További programok »

FEL