Érmekkel és kupával tértek haza az ifjú csabai tollaslabda tehetségek

2019. május 7. 14:14 | Tószögi György

Szép sikereket értek el szombaton a békéscsabai tollaslabda sportág fiataljai. A Körös Tollaslabda Sportegyesület utánpótlás korú versenyzői a fővárosban mérettették meg magukat, és eredményes játékkal tették le névjegyüket.

Az első versenyengedéllyel rendelkező, célzottan korosztályos tehetségek számára kiírt Talentum Kupára két lány és négy fiú versenyzőjét delegálta a KTSE. A fiatalok ezzel lehetőséget kaptak a versenyrutin megszerzésére és egyúttal az erejüket is felmérhették a korosztályos versenyen.

A budapesti Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban megrendezett eseményen a Magyar Tollaslabda Szövetség versenyszabályzati kiírásának megfelelően (toll-labda, két nyert játszma 21 pontig, szükség esetén hosszabbítással) U11, U13, U15, U17 fiú és lány egyéni, illetve felnőtt férfi és női egyéni, páros és vegyes páros kategóriákban lehetett versenyezni.

 

Fotó: KTSE

Az U15-ös fiúknál Tószögi Olivér 3 szettes, kiélezett mérkőzéseket játszva, hosszabbításban kikapva csúszott le a dobogóról, ahogy U13-ban Popa Réka is, aki sérülésből visszatérve, óvatos terheléssel is tudott győztes mérkőzést hozni.

Az U17-es Bonyhádi Péter is jól teljesített, hiszen eggyel feljebb, a felnőttek mezőnyében indulva bronzérmet szerzett. Az U11-es Giricz Levente szintén harmadik helyen végzett, pedig csak tavaly szeptember óta tollaslabdázik, tehetsége és szorgalma azonban példaértékű.

Fotó: KTSE

Fotó: KTSE

Fotó: KTSE

Fotó: KTSE

A lányok U13-as korosztályában Zöld Petra ezüstéremmel zárta a napot. Az ifjú sportoló jó technikai képzettségének és kiváló kondíciós állóképességének köszönhetően magabiztosan győzte le versenytársait.

A legfényesebb kupát jelentő érem sem maradt el. Az U11-es fiú kategóriában Tószögi György állhatott a dobogó legmagasabb fokára, aki végig kiegyensúlyozott, meccsről-meccsre egyre lendületesebb játékkal, és a döntőben is határozott teljesítménnyel győzte le ellenfeleit.

 

Fotó: KTSE

Fotó: KTSE

A játékosokat felkészítő edzőjük, Baranyai János segítette a pályán, akinek köszönhetően az utóbbi fél évben a békéscsabai tollaslabda-utánpótlásképzés további lendületet kapott. A KTSE elnöke, Mitykó László a hétvégi egyesületi versenysiker kapcsán elmondta, Békés megyében is egyre többen találnak rá erre a sportra.

- Ez nem meglepő, hiszen aki pályakörülmények között akár csak egyszer is kipróbálja ezt a teljesítmény- és játékértékében magas, rendkívül szórakoztató, szabadidős tevékenységként is űzhető sportot, az hamar beleszeret - tette hozzá a KTSE elnöke.

Éppen ezért nem csak a versenyzői réteg kinevelése a békéscsabai tollaslabdaélet célja. Hanem egy tömegbázis jellegű sportközösség építése is, ahol a hobbiszintű játéklehetőség ugyanúgy biztosított és akár a teljesen kezdők is újszerű rekreációs sportélményhez juthatnak.

 

(Hátul) Tószögi Olivér, Bonyhádi Péter, (elöl) Popa Réka, Giricz Levente, Tószögi György, Zöld Petra –Fotó: KTSE

Fotó: KTSE

Fotó: KTSE
FEL