Nyolcadik alkalommal segíthetnek a gazdák a Magyarok Kenyere programban

2018. július 12. 17:04 | Papp Ádám Sándor

Idén is útjára indult a Magyarok Kenyere elnevezésű jótékonysági program.     A nyolcadik alkalommal meghirdetett kezdeményezés célja az, hogy országszerte a gazdák segítségével a lehető legtöbb búzát gyűjtsék össze, majd az abból készült kenyeret szétosszák.…

Idén is útjára indult a Magyarok Kenyere elnevezésű jótékonysági program.

 

 

A nyolcadik alkalommal meghirdetett kezdeményezés célja az, hogy országszerte a gazdák segítségével a lehető legtöbb búzát gyűjtsék össze, majd az abból készült kenyeret szétosszák. A felajánlásokat később többségében szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó, magyarországi és határon túli szervezeteknek juttatják el.

A kezdeményezés tavaly minden eddigi rekordot megdöntött, ugyanis 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból 628 tonna adomány gyűlt össze. A közreműködő malmok által megőrölt búza mintegy 380 tonna lisztet eredményezett, amelyet ismét csaknem 80 ezer rászoruló gyermeket ápoló és gondozó szervezet kapott meg.

A megyei agrárkamara alelnöke elmondta: tavaly Békés megyében 14 tonna adományt sikerült összegyűjteni, ebből Kondorosról 10 tonna érkezett. Kozsuch Kornél arról is tájékoztatott, hogy idén augusztus közepéig négy gyűjtőpontra várják a felajánlásokat.

További programok »

Gazdaság

25 milliárdos válságkezelő támogatásra készül az agrártárca

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített elő az agrártárca - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Újhartyánban egy baromfitelep átadása alkalmából tartott ünnepségen.
2020. július 8. 06:25
FEL