Menetrendszerűen érkezik a területalapú támogatások előlege

2017. október 9. 18:40 | Szabó Rita

Hektáronként több tízezer forint támogatáshoz jutnak október közepén azok a gazdák, akik hibátlanul kitöltötték a területalapú támogatást igénylő lapot és minden feltételnek megfelelnek. A szakemberek szerint ez a támogatási forma évről-évre több földműveléssel foglalkozó embernek jelent segítséget.

A gazdák elmondása szerint a területalapú támogatásoknak köszönhetően előre is tudnak tervezni és a megművelt terület után járó hektáronkénti támogatást több mindenre is tudják hasznosítani.

Bozó József az Újkígyósi Mezőgazdasági Gazda Szövetkezet elnöke örül a lehetőségnek.

-Én mindenféleképpen műtrágya-vásárlásra az őszi és a tavaszi, kora tavaszi műtrágya elővásárlására, az őszi vetőmag és különböző a működéshez szükséges, és a termeléshez fontos anyagok kifizetésére fordítom majd ezt az összeget.

A támogatás automatikusan jár minden gazdának, csupán igényelniük kell és néhány feltételnek meg kell felelniük.

Kozsuch KornélNemzeti Agrárgazdasági Kamara, Békés Megyei Igazgatóságának általános alelnöke hangsúlyozta, hogy a támogatás egyik fő feltétele a hibátlan kérelem kitöltése.

-Azok a gazdálkodók, akik hibátlan terület alapú kérelmet és igénylést nyújtottak be, azok körülbelül hetvenezer forint éves támogatásnak a hetven százalékát várhatják több jogcímen előlegkifizetésként. Nyilván egy-egy gazdálkodó ezt az előlegkifizetést arra fordítja, amire neki a gazdaságában a legszükségesebb.

Kozsuch Kornél elmondta: a területalapú támogatás évről-évre egyre több gazdának nyújt segítséget.

 

 

 

 

 

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL