Menetrendszerűen érkezik a területalapú támogatások előlege

2017. október 9. 18:40 | Szabó Rita

Hektáronként több tízezer forint támogatáshoz jutnak október közepén azok a gazdák, akik hibátlanul kitöltötték a területalapú támogatást igénylő lapot és minden feltételnek megfelelnek. A szakemberek szerint ez a támogatási forma évről-évre több földműveléssel foglalkozó embernek jelent segítséget.

A gazdák elmondása szerint a területalapú támogatásoknak köszönhetően előre is tudnak tervezni és a megművelt terület után járó hektáronkénti támogatást több mindenre is tudják hasznosítani.

Bozó József az Újkígyósi Mezőgazdasági Gazda Szövetkezet elnöke örül a lehetőségnek.

-Én mindenféleképpen műtrágya-vásárlásra az őszi és a tavaszi, kora tavaszi műtrágya elővásárlására, az őszi vetőmag és különböző a működéshez szükséges, és a termeléshez fontos anyagok kifizetésére fordítom majd ezt az összeget.

A támogatás automatikusan jár minden gazdának, csupán igényelniük kell és néhány feltételnek meg kell felelniük.

Kozsuch KornélNemzeti Agrárgazdasági Kamara, Békés Megyei Igazgatóságának általános alelnöke hangsúlyozta, hogy a támogatás egyik fő feltétele a hibátlan kérelem kitöltése.

-Azok a gazdálkodók, akik hibátlan terület alapú kérelmet és igénylést nyújtottak be, azok körülbelül hetvenezer forint éves támogatásnak a hetven százalékát várhatják több jogcímen előlegkifizetésként. Nyilván egy-egy gazdálkodó ezt az előlegkifizetést arra fordítja, amire neki a gazdaságában a legszükségesebb.

Kozsuch Kornél elmondta: a területalapú támogatás évről-évre egyre több gazdának nyújt segítséget.

 

 

 

 

 

További programok »

FEL