2200 pályamunka érkezett - kiállítás nyílt a NAK konferenciatermében

2022. június 10. 18:47 | Csiffáry Zsuzsanna

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet idén is meghirdette a „Zászlók, ha lengenek” című rajz- és esszépályázatot. A nyertes alkotásokból rendezett kiállítás, pénteken délelőtt nyílt meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának emeleti konferenciatermében.

Pénteken délelőtt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának emeleti konferenciatermében, a magyar kultúrából, illetve gazdaságából ihletett kiállítást nyitottak meg. Az eseményt a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Zeneiskola hallgatója, Vágréti Simon színesítette hegedűjátékával.

Az eseményt Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője nyitotta meg, aki példaértékűnek tartja mind a pályázatot és a kiállítást. Mint fogalmazott. kultúra nélkül nincsen gazdaság, de gazdaság nélkül sincs kultúra, egymástól függ a két fogalom. Utalt a korábbi agyar népszokásokból eredő zenei népszokásokra, hímzésekre és az ezekkel párosítható földmunkákra. Kifejtette, hogy mindenki egységesen értett a művészetekhez, a folklórhoz, valamint a mezőgazdasági munkákhoz. 

– Nagyon fontosnak tartom érzékeltetni minden területen élő és dolgozó magyar nemzeti érzelmű embernek, akik nap, mint nap teszik a Kárpát- medencében a dolgukat, mezőgazdasággal, növénytermesztéssel, kertműveléssel, állattartással foglalkoznak, hogy egymással kiegészítve vagyunk egészek – fogalmazott Závogyán Magdolna. 

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, magát magyarnak valló óvodás diák és egyetemista számára írta ki a magyar zászló és címer, valamint Mátyás, az igazságos tárgykörökben kiírt rajz- és esszépályázatot – tudtuk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának alelnökétől, elnökjelöltjétől. Kozsuch Kornél hozzátette, hogy 2200 munkából 100 nyertes munkát választottak ki, a képekből összeállított kiállítást június 22-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

A kiállítás a Kárpát-haza Galériából indult, majd Makón láthatták az érdeklődők, ezt követően került Békéscsabára, majd innen viszik tovább Kétegyházára, Zsadányba és Kondorosra. 

Az eseményen általános iskolás diákok is részt vettek.

Az eseményen általános iskolás diákok is részt vettek.

 

 

 

További programok »

FEL