Nyolcadik alkalommal rendezett bált az Andrássy Alapítvány

2024. március 10. 11:24 | Fajó Attila

Szombat este immár nyolcadik alkalommal rendezték meg az Andrássy Alapítvány bálját. A békéscsabai Kornélia Étteremben közel 180 fő gyűlt össze, hogy felajánlásaikkal segítsék a gimnázium távlati terveinek létrejöttét.

A bál céljaként a szülők és a tantestület közösséggé kovácsolását jelölte meg Bartolák Mária, a Szülők-Öregdiákok Alapítványának kuratóriumi elnöke.

– Támogassuk együtt az iskolát, gyermekeinket, ez az alapelv, melynek jegyében összejövünk és örömmel tapasztaljuk, hogy sokan a részvételükkel, felajánlásaikkal segítenek megvalósítani terveinket. Komoly szervezést igénylő hónapok után vagyunk túl és hálásak vagyunk minden támogatóért. A bál utóéletét, pozitív hatását abban tudjuk lemérni, hogy az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium ennek is köszönhetően tud fejleszteni, ez önmagáért beszél – jegyezte meg.

 

 

– Egy olyan közösséget tervezünk létrehozni, melyet az intézményünkből már elballagott öregdiákokból szerveznénk, hogy tovább mélyítsük az iskola támogatói hátterét. Úgy érzem, ez régi adósságunk, a tavasz végétől ezt igyekszünk is elindítani – vette át a szót Szabó László igazgató.

 

 

A bálra meghívott díszvendég dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, az iskola egykori diákja volt. Rajta kívül számos illusztris vendég tisztelte meg jelenlétével az eseményt, mint például Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármesterek. Színvonalas műsort adtak a gimnázium diákjai, a kellemes zenéről pedig a Grund zenekar gondoskodott.

Ahogy köszöntő beszédében Fábián Ferenc, a szülői választmány vezetője fogalmazott: úgy is lehet segíteni, hogy az ember jól érzi magát közben. Az idei bál konkrét célja egy, az iskolában kiépítendő természettudományi labor és bemutató tanterem létrehozása volt, melyekben modern eszközök segítségével még látványosabb és közérthetőbb módon sajátíthatják el majd a tanulók a tananyagot.

 

Galéria

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL