Nyolc jelölt verseng a diákpolgármesteri címért Békéscsabán

2022. október 5. 12:09 | behir

Javában zajlanak a 30. Csabai Garabonciás Napok eseményei, ahol nyolc jelölt verseng a diákpolgármesteri címért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hagyományokhoz híven hétfőn este fáklyás felvonulással indult Magyarország legnagyobb középiskolai rendezvénye, a Csabai Garabonciás Napok, ahol már a nyitónap is fantasztikus hangulatban telt. A nyolc jelölt és az iskolák stábjai mindent megtesznek a héten azért, hogy végül az ő jelöltjük legyen a diákpolgármester. 

A jelöltek bemutatkozása:

AGK

Csontó Norbert vagyok, az Andrássy jelöltje a 30. Csabai Garabonciás Napokon. Stábom az AdrenAllin, célunk pedig az, hogy együtt felfedezzük, hogyan kell igazán élvezni az életet és mindenből kihozni a lehető legjobbat. Ez alapján a következőket tervezzük megvalósítani: szeretnénk az Andrássy út mentén egy kerékpárutat, így növelni az arra közlekedő diákok biztonságát; terveink között van a helyi buszmenetrendek megreformálása; illetve megrendeznénk a sportcsarnokban egy 24 órás sportvetélkedőt a középiskolások számára.

SZEGYA

Éber Boldizsár vagyok és a 30. Csabai Garabonciás Napokon én képviselem a Szent-Györgyit. Nevünk a RIAZ, ami egy hindi eredetű szó, ehhez rendeltünk hozzá a céltudatosságot. Témánkat a díszletben szeretnénk megjeleníteni, úgy mint „Riaz a céltudatosság városa”. Céljaink közé sorolható a Csaba kártya népszerűsítése, elektromos rollerek és bicikli-kölcsönzők létrehozása és a diákság felé célzott hírszerzés készítése. Tegyetek Ti is a céljaitokért és látogassatok el a programjainkra! Ne felejtsétek: Riaz mindenkit tárt kapukkal vár!

VÍZMŰ

Seben Zalán vagyok, a Vízmű, illetve az Impression stáb jelöltje. A mi témánk az élmények, és biztosan felmerül, miért pont ezt választottuk. Pontosan azért, mert ez a jelenség benne van a mindennapjainkban pozitív és negatív értelemben is. A pozitív élmény örömet okoz, miközben egy negatív élmény tapasztalatot ad. A kampányunk alatt törekszünk arra, hogy minél több élménnyel, új barátságokkal legyetek gazdagabbak. Hajrá Vízmű! Hajrá Impression!

BEG

Művészet. Átszövi az életünket a legkisebb apróságtól a legnagyobb dolgokig. Egy átszínezett valóság, melyet csak te látsz, érzel, élsz meg. Célom létrehozni egy teret a feltörekvő városi művészeknek, mely ítéletmentes és nyitott, hogy öregbíthessük a város hírnevét és felpezsdítsük fiatalságának kultúráját – mindezt környezettudatos keretek között. Petrovszki Liza vagyok, és stábommal a BEGlectic-kel egy közös alkotásra invitáljuk az olvasókat!

KÖZGÉ

Pribojszki Péter vagyok a Közgé jelöltje. Stábunk a LifeLine, azaz mentőöv. Célunk, hogy diáktársainkat kihúzzuk a túlgondolás csápjai közül, és közösen megalkossunk 4 napot, ahol felszabadultan fürödhetünk a Gara tengerében. Diákpolgármesterként fontosnak tartanám a városi munkalehetőségek növelését kortársaim számára. Továbbá szeretnék egy „Csabai Búcsút”, ahol a diákok együtt búcsúztathatják a tanévet. Végül városi gólyatábort kezdeményeznék, ahol a leendő középiskolások megismerhetik a helyi diákéletet.

GÉSZI

Paulik Tamás vagyok. Mindennapi életünk fontos részét képezik a sportok. Stábommal, a NoLimit-tel szeretnénk mindenkit motiválni és ösztönözni a rendszeres testmozgásra. Mint ahogyan életünkben sem, így a sportolásban sincsenek határok. A rendszeres mozgás megtanít minket az elhivatottságra és a kitartásra. Szeretnénk bevezetni Titeket a sportok világába, és megmutatni nektek, hogyan hozzátok ki magatokból a maximumot. Látogassatok el hozzánk a Csabai Garabonciás Napokon, és próbáljátok ki magatokat sportágainkban! Hajrá Gészi!

TREFORT

Vágási Viktória vagyok a TheseAges jelöltje, és idén én képviselem a Trefortot a 30. jubileumi, Csabai Garabonciás Napokon. Hogy mi is a témánk? Nevünkből kiindulva szó szerint azokat az éveket szeretnénk bemutatni, amelyek a legnagyobb hatással vannak az Ti és a Mi életünkre is. Ez pedig nem más, mint a tinédzserkor és ennek megélése.
Városi szintű problémák, melyeket szeretnénk megoldani: bérelhető biciklik és rollerek telepítése, sűrűbb buszjáratok a jobb közlekedésért; általános iskolások részére gyár- és munkahely-látogatások szervezése, a pályaválasztás segítése érdekében; jótékonysági bál, amelyből a befolyó összeget szelektív hulladékgyűjtők és ivókutak telepítésére költenénk.

BELVÁR

Lipcsei Emese vagyok, és idén én képviselem a Belvárt a 30. Csabai Garabonciás Napokon. Stábunk neve Calmony, amely a calm (nyugalom) és harmony (harmónia) szavak egybefonódása. Témánk a lelki nyugalom megtalálása a nyitott szemmel való járáson keresztül, hiszen a lelki béke egy olyan dolog, amit mindenki keres, ám csak kevesen találják meg. Diákpolgármester-jelöltként legfőbb célomnak tartom, hogy a diákokat a korosztálynak és érdeklődésnek megfelelően kulturális, ám szórakoztató programokkal lássam el.

 

További programok »

FEL