Nyakó István: a föld azé, aki megműveli!

2016. május 23. 13:50 | Horváth Szabolcs

A kormányzat ma nem kormányoz, hanem rendszert működtet Miklós Attila szerint. Az MSZP önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: azért is van szükség a „Lopásgátló” Népszavazásra, hogy így tudjanak üzenni a kormánynak. Nyakó István képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt: a kezdeményezés jól áll, hiszen már közel 160 ezer aláírást gyűjtöttek eddig.       

A földárverések leállításáról és az állami vezetők bérplafonjának visszaállításáról kezdene népszavazást az MSZP. Mikós Attila, a békéscsabai szervezet elnöke szerint vannak ezeknél égetőbb problémák is a társadalomban, ám a választási bizottságon ez a kettő jutott át.

– Többen keresnek meg minket azzal, hogy szeretnék támogatni aláírásukkal a kormánynak való üzenetet, de félnek. Arra bíztatok mindenkit, hogy hallassa a hangját! Ha csak egy aláírással, ha csak egy népszavazási kezdeményezés támogatásával, de üzenjünk a kormánynak – mondta Miklós Attila.

A föld azé, aki megműveli, ne vegyék el azoktól, akiknek ez a megélhetést jelenti – fejtette ki Nyakó István önkormányzati képviselő. Hozzátette: az állami vezetők fizetése szintén érdekes. Mint Nyakó István mondta, az állami vezetők bérét 250 százalékkal emelték ebben az évben, miközben a nyugdíjasoknak csak 9,2 százalékkal és a dolgozóknak is csak néhány ezressel lett több pénze.

– Szerintünk vagy egy országban élünk, együtt sírunk, együtt nevetünk – mondta a képviselő. - Vagy akkor két világ létezik  a hatalmasoké  a befolyásosoké, a  FIDESZ-eseké és az egyszerű embereké? Szerintünk nincs ez jól.  

A képviselő hozzátette: a népszavazási kezdeményezés egyszerre szól az oktatásról, egészségügyről, a foglalkoztatási politikáról és a magyar nemzeti bank ügyeiről is.

FEL