Novembertől Békéscsabán is van Kreatív Formák Alapítvány Szolgáltatópont

2020. december 1. 06:18 | behir

A közhasznú jogállású Kreatív Formák Alapítvány 2007 novemberében alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a sérülékeny célcsoportok társadalmi integrációját. November elsejétől az alapítvány békéscsabai szolgáltatóponttal bővült.

Az alapítvány legfőbb célja és küldetése, hogy a megváltozott élethelyzetben a hozzájuk forduló személyeknek sokrétű támogató szolgáltatást nyújtsanak az önálló életvitel visszaállítása, az életminőség folyamatos javítása érdekében. A szakemberek ennek a hátrányos helyzetű csoportnak specializáltan kialakított, komplex tevékenységi kör megvalósítására törekszenek, amely magában foglalja az önellátáshoz szükséges készségek újratanulását és az ismeretek fejlesztését (elemi rehabilitáció), a kliensek szociális biztonságához szükséges erőforrások felkutatását (szociális rehabilitáció), valamint az igénybevevők foglalkoztatásának elősegítését (foglalkozási rehabilitáció).

Ezen belül a szervezet egyik profilja a fogyatékkal élő személyeknek, kiemelten a látássérült felnőtteknek nyújtott elemi rehabilitációs célú szolgáltatás, amely az önellátáshoz szükséges készségek, képességek megszerzését segíti elő (például: tájékozódás-közlekedés hosszú fehér bottal, mindennapos tevékenységek újratanulása, Braille, informatika stb.) Az Alapítvány, mint dél-alföldi rehabilitációs központ a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) által felügyelt országos hálózat tagjaként tevékenykedik.

Szolgáltatásaik elsősorban Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében elérhetők.

Az alapítvány közhasznú céljai a fentieknél jóval szélesebb körben lettek meghatározva. Rendszeresen kezdeményeznek fogyatékkal élő személyek és természetes segítőik számára más jellegű, életminőségüket javító programok megvalósítását is. A különböző, általában pályázati úton nyert forrásoknak köszönhetően szolgáltatásak ingyenesek minden érintett magyar állampolgár részére.

AZ NFSZK Nonprofit kft. LSER2020 pályázati támogatásának köszönhetően 2020. november 1-jétől a dél-alföldi régión belül Békés megyében is megnyílt egy szolgáltatópont.

A Kreatív Formák Alapítvány Szolgáltatópont Békéscsaba elérhetősége: 5600 Békéscsaba, Luther u. 13/a (a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete Közösségi Háza - Szív utca felől) (előzetes időpont-egyeztetés szükséges).

Telefonszám: +36 30 496 4072, e-mail: bekescsaba.kfa@gmail.com

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL