Novemberben is aktív volt a mezőkovácsházi egyesület

2021. december 1. 17:20 | Csiffáry Zsuzsanna

A Megújuló Közösségek Egyesület és Megújuló Békés Megyéért Egyesület novemberi tevékenységéről Matuz Ádám Krisztián adott információt.

November 3-án ért véget az egyesület által meghirdetett őszi rajzpályázat, amelyből 16 500 forint nevezési díj folyt be a Megújuló Békés Megyéért Egyesülethez. Az összeget az Eleken élő, egy baleset következtében kerekesszékbe kényszerült fiatal, Thuróczy Áron rehabilitációjára ajánlják fel a szervezők.

November 9-én, Mackó István jóvoltából elkészült az egyesület kupakgyűjtő szíve, amelyet decemberben helyeznek el Orosházán. November 13-án a II. Jótékonysági futás, kerékpározás Mezőkovácsházán című eseményt tartotta meg az egyesület a Kalocsa Róza Művelődési Központ mögötti teraszon. A rendezvényen kihirdették az állatok világnapja fotópályázat nyerteseit és az őszi rajzpályázat nyerteseinek is átadták a díjakat. A program keretén belül 36 000 forintot gyűjtöttek össze, melyet fele-fele arányban Balog Bálint és szülei, valamint az Árva Mancsok Állatvédő Egyesület támogatására ajánlottak fel, előbbi kiegészült még két magánszemély 3-3 ezer forint értékű adományával is. Összességében eddig 114 000 forint értékben tudták támogatni Balog Bálintot és családját, míg az Árva Mancsok Állatvédő Egyesületet 28 000 Ft értékben.

Az egyesület elnöke hozzátette, hogy november 16-án folytatták az adománygyűjtést. A felhívásban közzététették, hogy a programban elsősorban tartós élelmiszer, ruha, fertőtlenítőszer felajánlására van lehetőség az adakozni vágyóknak.

– November 20-án az addig beérkezett élelmiszerekből el is kezdtük a karácsonyi csomagokat összeállítani, ezek a csomagok kiegészülnek a befolyó pénzadományokból és az egyesület saját keretéből vásárolt tartós élelmiszerekkel is – tette hozzá Matuz Ádám Krisztián, Megújuló Békés Megyéért Egyesület alelnöke.

Az egyesület további felhívása, cím szerint Mikulás jelmezversenye november 21-én következett. 

– November 25-én Mezőkovácsháza képviselő-testülete 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Megújuló Békés Megyéért Egyesület és Mezőkovácsháza Város Önkormányzata közötti feladatellátási megállapodásról, illetve térítésmentes ingatlanhasználatról szóló előterjesztést. Ennek következtében egyesületünk 2022. január 1. és 2026. december 31. között egy adománypontot fog tudni üzemeltetni Mezőkovácsházán, ahová ruhákat, bútorokat, tartós élelmiszereket fogunk tudni ideiglenesen elhelyezni, azok kiosztásáig –  fogalmazott az alelnök.

A szervezet november 27-én ingyenes ruhaturkálót szervezett Mezőkovácsházán, a városi piac területén. Sok rászorulónak sikerült ezzel segíteniük.

November 28-án Radó Tibor, Pitvaros polgármestere, elnökségi tag és Matuz Ádám Krisztián alelnök közösen gyújtották meg Pitvaros község adventi koszorúján az első adventi gyertyát.

November 29-én jelképesen is átadták az Ambrózfalván, az elszármazottak találkozóján összegyűjtött 10 000 Ft értékű adományt az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyermekosztálya részére.

 

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL