Női röplabda: A BRSE az elmúlt évtized legsikeresebb magyar csapata

2020. január 2. 15:56 | Hidvégi Dávid

2011 óta a folyamatos fejlődés a cél a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnél, amely az utóbbi idők egyik legsikeresebb női röplabda csapata. Ami 2000-még csak álom volt, az később valósággá vált.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesületet 2000-ben alapították, a csapat eleinte az NBII Keleti csoportjában szerepelt. Akkor a helyi röplabdasport megmentése volt a cél.

A csapat 2007-ben megnyerte a másodosztályt, az együttes akkor rendkívül fiatal volt, hiszen csak két felnőtt korú játékos szerepelt a keretben, de az osztályozón mégis kiharcolta az első osztályban való indulást.

Az együttes éléről 2010-ben távozott az alapító elnök, Molnár László, akinek helyét Baran Ádám vette át. A csapat vezetése 2011-ben megerősítette keretét és rögtön odaért az első osztályú bajokság negyedik helyére, amelynek köszönhetően több szponzor és szurkoló állt a klub mellé.

A 2012/2013-as szezonban a BRSE a bajnoságban harmadik lett, a következő szezonban pedig már bajnoki elsőséget ünnepelhetett és bronzérmet a kupában. Az együttes Békéscsaba és Békés megye első aranyérmes NBI-es csapata lett az összes helyi sportágat összevetve.

A BRSE 2014 és 2018 ötször egymás után lett bajnok, ami az első osztály harmadik leghosszabb uralkodása. Korábban az NBI-ben csak NIM SE (a Nehézipari Minisztérium csapata volt) és az Újpesti Dózsa volt képes hasonlóra, előbbi zsinórban kilencszer, utóbbi hatszor lett magyar bajnok.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 2016-ban és 2017-ben Magyar Kupát nyert, 2018-ban és 2019-ben ezüstérmes lett a kupában. A BRSE a tavalyi bajnokságban bronzérmes lett. A csapat 2017-ben és 2018-ban a MEVZA kupát vagyis a Közép-európai Ligát is megnyerte.

A BRSE az idei, 2019/20-as szezon felénél a bajnokság negyedik helyét foglaja, míg a Magyar Kupából kiesett az Újpest ellen, de a Challenge Kupában még áll az együttes, ahol a legjobb tizenhat között a szlovén Calcit Kamnik lesz az ellenfele.

 

További programok »

Sport

A Debrecen nyolc góllal nyerte a keleti rangadót Békéscsabán - galériával

Ezúttal sem sikerült győznie a Békéscsaba Előre NKSE csapatának a női kézilabda NB I-ben, miután a Debreceni VSC könnyedén vitte el a két pontot a városi sportcsarnokból. A DVSC-t nem zavarta meg, hogy ezúttal nem lehettek nézők az arénában és magabiztos győzelmet aratott a lilákkal szemben.
2020. február 22. 21:20
FEL