Női kézilabda: Győzelemmel zárta a Békéscsaba az algyői szereplést

2021. december 4. 19:46 | Varga Diána

A Levendula Hotel Algyővel találkozott az NBI/B 12. fordulójában a Békéscsabai Előre NKSE. A viharsarki lányok magabiztos győzelmet arattak a csongrádi együttes otthonában.

Az algyőiek az NBI/B 12. fordulójában fogadták a csabaiakat, utóbbi ezzel a mérkőzéssel zárta 2021-es, bajnoki küzdelmeit. A viharsarkiak célja kifejezetten az volt, hogy megerősítsék listavezetői pozíciójukat és hibátlan mérleggel várják a másodosztály januári mérkőzéseit – erről itt írtunk korábban.

A szombat esti mérkőzés első gólját az Algyő szerezte meg, ám egy perc múlva már érkezett is a csabai válasz. A csapatok ezt követően fej-fej mellett haladtak, hiába próbált meglépni a viharsarki gárda, a csongrádiak tartották a lépést. A sorozatot a Csaba törte meg, előbb Szögi Tímea talált a kapuba hétméteresből a 15., majd a 16. percben, majd Mayer Szabina szerzett gólt (9:12). Az Előrének nem sikerült jelentős előnyt kiépítenie, de így is 15-13-ra vezetett a szünetben.

A második félidőben a csapatok közt maradt a 2-3 gólos különbség, egészen Gyimesi Kitti 35. percben szerzett góljáig, ennek köszönhetően pedig a Csaba meglépett és egyre nagyobb előnyt épített ki a házigazdával szemben. A csongrádiak a későbbiekben sem tudták behozni a lemaradást, így a Békéscsaba többek között Mayer Szabina nyolc góljának is köszönhetően fölényesen, 39-26-ra győzött. 

Ezzel a sikerrel az Előre NKSE továbbra is vezeti a Keleti csoport tabelláját. A csabaiak legközelebb január 8-án, a Kispest elleni, 11. fordulóból elmaradt találkozón lépnek majd pályára.

További programok »

Sport

Lifttel csak az öregek járnak – Lukács József 80!

Nemrégiben olvastam a Presser-könyvet, amelyben egy fejezet sem kapcsolódik kronologikusan a következőhöz. Hasonlóképp beszélgettem a minap a nyolcvanesztendős Lukács Józseffel, a csabai torna megkerülhetetlen élő legendájával.
2022. január 19. 15:14
FEL