Női kézilabda: Simán győzött a Békéscsaba Tökölön

2022. április 16. 14:01 | Varga Diána

A Békéscsabai Előre NKSE-t fogadta szombaton délelőtt Tökölön a Szent István SE csapata a női kézilabda NBI/B felsőházi mérkőzésén. A viharsarkiak magabiztos győzelmet arattak, ezzel továbbra is vezetik a tabellát.

A Békéscsaba rögtön a mérkőzés első percében magához ragadta a kezdeményezért, Andróczki Flóra talált a SZISE kapujába. A házigazda sem várt sokáig a válasszal, a 3. percben Varjú Liliána válaszolt, ezt követően pedig a két csapat között folyamatos volt az adok-kapok. A viharsarkiaknak Mayer Szabina és Kukely Anna diktálta a tempót, akik 20 perc alatt megduplázták klubjuk előnyét (6:12), ám a fővárosiak ezt nem nézték tétlenül, úgy mentek szünetre, hogy csupán két pontos előnye volt a vendégeknek (12:15).

A fordulás után sem hagyta magát a SZISE, zárkózni próbált, ám az Előre NKSE nem hagyott sok egérutat, folyamatosan dominálta a pályát. 13:17-es állás után azonban elengedték a gyeplőt, amelyet a Békéscsaba ragadott magához és egymás után szórták a gólokat a házigazda hálójába. A végeredmény: 24:32.

A csabaiak legközelebb április 30-án lépnek pályára, a Városi Sportcsarnokban fogadják majd a Kozármisleny csapatát.

További programok »

FEL