Nő az oltakozási kedv Békés megyében is

2021. április 12. 16:32 | Vincze Attila

Folyamatosan halad az oltás Békés megyében is. Egyre nő a 60 év alatti beoltottak száma, de az idősebb korosztály továbbra is elsőbbséget élvez.

Folyamatosan nő az oltakozási kedv Békés megyében. Szabó Zsolt már régóta várt a koronavírus elleni vakcinára, különösen azért, mert a családjából már többeket is elragadott a vírus.

– Fontosnak tartottam az oltást, mert veszítettünk már el szülőket, nagyszülőket a járványban, és ez az egyetlen jó védekezési mód, hogy ne legyenek súlyos tüneteink, ha véletlenül el is kapnánk a fertőzést – fogalmazott.

Az oltópontokra egyre több 60 év alatti személyt hívnak be az első oltásra, de az idősebb korosztály továbbra is elsőbbséget élvez.

– Lassan 80 éves leszek, és amit lehet én is megteszek magamért és a családomért, csak ez számít – mondta Molnár László.

Az elmúlt napokban jellemzően Pfizer és Szputnyik vakcinákkal oltottak a békéscsabai, a gyulai, valamint az orosházi kórházban, illetve négy megyei szakrendelőben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy jelenleg még elsősorban az oltóanyag mennyiségétől függ, hány ember kaphat vakcinát.

– Vasárnapig 76 ezren kapták meg az első védőoltást, több mint 30 ezren pedig már a másodikat is – számolt be a legfrissebb számokról dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa.

A szakember hangsúlyozta, hogy ugyan már az első oltás után egy-két héttel kialakul valamennyi védettség a fertőzés ellen, azonban minimum a második oltás beadása utáni pár napig még szigorúan be kell tartani a járványügyi szabályokat.

További programok »

Egészségügy

Eddig már több mint 7 millió adag Pfizer-vakcina érkezett hazánkba

A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. A vakcina szállításának már megvannak a bejáratott módjai, így most az oltóanyagok tárolását és hűtését kell hatékonyan megoldaniuk a szakembereknek.
2021. július 27. 18:00
FEL