Gyulán is folyamatosan oltják a regisztráltakat az oltópontokon

2021. április 19. 18:52 | Gyemendi Réka

Folytatódtak az oltások a hétvégén a gyulai oltópontokon is. A Békés Megyei Központi Kórház kórházhigiénés osztályának osztályvezető főorvosa elmondta: folyamatos a vakcinával való ellátottság mind a Szputnyik-V, mind a Pfizer, mind pedig a Sinopharm esetében.

Szinte minden generáció képviseltette magát hétvégén az egyik gyulai oltóponton. A várakozókat arról kérdeztük, miért döntöttek amellett, hogy beoltatják magukat, és mi változik majd az életükben a második vakcina után.

– Azt hiszem, biztonságérzetet fog adni az oltás. Most nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott legyek, illetve mindenki más számára is, hogy senki se féljen, rettegjen – indokolta döntését Szalai Károly.

– A második vakcina után is óvatosak leszünk, vigyázunk magunkra. A legfontosabb most az, hogy a gyerekem tudjon a barátaival találkozni. Tehát ez a cél, hogy ők jól érezzék magukat akár a szabad levegőn is – fogalmazott Sándorné Balogh Viktória.

– Miután megkaptam mind a két vakcinát elmegyek a szüleim sírjához, ami egy távoli faluban van, és rendbe teszem a sírt. Ott lakik a húgom is, őt is meglátogatjuk. Eddig ugye kockázatos lett volna találkozni: vagy ők tartottak volna tőlünk, vagy mi tőlük, úgyhogy eddig nem mentünk – ismertette a 7.Tv stábjával Mihucza József.

 

 

A Békés Megyei Központ Kórház kórházhigiénés osztályának osztályvezető főorvosa elmondta: folyamatos a vakcinával való ellátottság, rendszeresen érkezik mind a Pfizer, mind pedig a Szputnyik-V oltóanyag is. Dr. Seres Ábel hozzátette: ugyanez a helyzet a Sinopharm vakcinával, amellyel a háziorvosok oltanak.

– Időpontra érkeznek az oltandó személyek, felkészülten, tehát nyilatkozattal. Továbbá egy előminősítés is történik már, tehát a kontraindikált szám egyre kevesebb most már az oltópontokon – mondta el a főorvos.

Dr. Seres Ábel hangsúlyozta: ha valakinek az oltás napján, vagy röviddel az oltás napját megelőzően akut lázas megbetegedése volt, akkor nem szabad felvennie a vakcinát.

További programok »

FEL