Már csak pár óráig regisztrálhatnak a fiatalok a jövő heti oltásra

2021. május 7. 17:15 | behir

Felhívják a 16-18 évesek figyelmét, hogy a jövő heti oltásukhoz legkésőbb ma éjfélig regisztrálhatnak, és csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten kezdődő Pfizer-oltásukra.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 203 873 fő, közülük 2 406 684 fő már a második oltását is megkapta. Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80 százalékuk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni.

Arra kérik az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7. péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az ehhez szükséges vakcinát a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítják. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható. Az online időpontfoglaló megnyitásáról külön adnak majd számukra tájékoztatást.

A kórházi oltópontokon mától szombatig az április elején oltott pedagógusok ismétlő oltása is zajlik szintén Pfizer-vakcinával.

Forrás: MTI

További programok »

FEL