Az iparkamara javaslata: az oltottak legyenek jogosultak néhány szolgáltatásra

2021. április 6. 16:46 | behir

A testület egy applikáció megtervezését is javasolja, ami könnyen kiszűrné, kik jogosultak az újrainduló szolgáltatások igénybevételére.

A kormány úgy tervezi, ha a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót, fokozatosan enyhítenének a korlátozásokon, például a kijárási korlátozáson vagy a boltok nyitvatartásán. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közleményében most azt írja, „A védettséggel rendelkező lakosság indítja újra a gazdaságot”.

Emlékeztetnek arra, hogy ők javasolták, hogy kellő számú beoltott esetén induljon meg a fokozatos nyitás. Most is a döntéshozóknak üzentek:

– Azt javasoljuk, hogy amennyiben elértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba – írják felhívásukban.

Hozzáteszik, hogy „így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelenek voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat.”

Az iparkamara a védettség könnyebb ellenőrzésére egy applikáció létrehozását is javasolja.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

További programok »

Itthon

Rábaközi szakmai kiránduláson járt a Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör

Június első hétvégéjén a 2020. évi munkájáért Stark Emlékérmet kapott Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör vezetője, Baráth Éva tanulmányúton járt csapatával. A szakkör 11 tagja a Csabagyöngye Kulturális Központ Csoóri Sándor Alap által támogatott pályázata segítségével a Rábaköz motívumkincsével ismerkedhetett meg.
17:38
FEL