Békés megyében is volt, aki már felvette a második ismétlőoltást

2022. január 17. 12:22 | Erdei-Kovács Zsolt

Az oltási akción túlmenően vasárnap is folytatódott az oltás Békés megyében a központi helyszíneken; öt vakcina közül lehet választani. Békéscsabán és a megye többi oltópontján továbbra is várták az oltatlanokat és azokat, akik már négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat.

Az adatokra alapozva határozottan kijelenthető, hogy a kórházi oltópontokon szervezett oltási akciónapok sikeresek voltak, a forgalom ezeken a napokon a duplájára nőtt.

Kollégáink vasárnap jártak a békéscsabai oltóponton, akkor azoknak adták be a vakcinát, akik korábban az erre kialakított online felületen regisztráltak. Az tapasztalható, hogy ismét fellendült a harmadik oltás felvétele iránti hajlandóság. Az is tudható, hogy a közelmúltban már voltak olyan idősek, krónikus betegek, akik a háziorvosuk javaslatára elfogadták a negyedik vakcinát, vagyis a második emlékeztető oltást.

Dr. Seres Ábel, a Békés Megyei Központi Kórház kórházhigiénés osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján Magyarországon elindult az ötödik hullám. Az eddigi fertőzöttek közel 25-30 százalékánál mutatták ki az omikron variánst. Hangsúlyozta: a nemzetközi adatokból azt is tudhatjuk, hogy a továbbiakban ez a változat rohamosan, nagyon gyorsan fog terjedni.

Oltási akciónapok januárban: csütörtök, péntek és szombat. Csütörtökön és pénteken 14-18 óra között, szombaton pedig 11-18 óra között várják a regisztráció nélkül érkezőket.

Egy fiatalember, Bodó Miklós az oltással összefüggésben kollégánknak úgy fogalmazott: azért oltatja be magát, azért veszi fel a harmadikat is, mert szeretne védettséget szerezni és nem szeretné megbetegíteni a családját, nem szeretné továbbadni a betegséget. Nagy Miklós Richárd, aki szintén a harmadik alkalommal oltatta be magát, kifejezte, hogy azért jelentkezett, mert úgy tudja, csak ilyen módon lesz a későbbiekben is érvényes a védettségi igazolványa.

Azt is ismertette: korábban tartott attól, hogy elkaphatja a betegséget, de ahogyan telt az idő, úgy egyre kevésbé félt már ettől az eshetőségtől.

További programok »

Gyula

FEL