Nevelőszülői toborzónapot tartottak Békéscsabán

2019. május 2. 08:26 | Gyemendi Réka

Nevelőszülői toborzó napot tartott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltsége kedden Békéscsabán. A rendezvényt a „Befogadlak nevelőszülői országjárás” elnevezésű program részeként tartották meg, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma indított el.

 

 

Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója kiemelte: a nevelőszülői toborzó nap célja az volt, hogy megmutassa a nevelőszülők áldozatos munkáját, valamint az, hogy felhívja a figyelmet erre a hivatásra annak érdekében, hogy minél több nevelőszülő fogadhassa a gyerekeket.

 

(Fotó: Ujházi György)

A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőt. Dr. Simon Attila úgy fogalmazott: alap értéknek tartják azt, hogy minden gyermek családban nőjön fel, ami különösen fontos azoknál a gyermekeknél, akik a saját, vér szerinti családjukból valamilyen okból kiestek.

– Szeretnénk ráirányítani a társadalom figyelmét arra, hogy Magyarországon ma több mint ötezer olyan nevelőszülő van, aki lényegében mindannyiunk felelősségét a vállán hordja. Jelenleg több mint 20 ezren élnek állami gondozásban, a nevelőszülők közülük 14 ezer gyermeket fogadtak be a saját családjukba, gondoskodnak róluk és próbálják őket felnevelni - emelte ki dr. Simon Attila.

 

(Fotó: Ujházi György)

Kísérő programként többek között arcfestéssel, sport-játékokkal és kézműves sarokkal várták a szervezők a gyerekeket.

 

További programok »

FEL