Népszerű a diákmunkaprogram Békés megyében is

2018. július 28. 12:55 | Szendi Rita

A Pénzügyminisztérium 2018-ban is meghirdette a nyári diákmunkaprogramot, amelyre ebben az évben 3 milliárd forintot fordítottak. Ennek köszönhetően több ezer 16 és 25 év közötti fiatal dolgozhat a nyári szünetben.

 

 

Főleg adminisztratív feladatokkal töltik mindennapjaikat azok a diákok, akik részt vesznek a programban. Gulyás Richárd, aki a békéscsabai polgármesteri hivatalban dolgozik, elmondta: nagy segítséget jelent a tanulmányaiban az, hogy aktívan tölti ezeket a heteket.

– Kapcsolódik a tanulmányaimhoz, amit itt csinálok, hiszen beleláthatok Békéscsaba fejlődésébe, esetlegesen olyan projektekbe, amelyek a szakterületemmel összefüggenek. Ezenkívül pedig  nagy segítség, hogy láthatom, miként működik a város – mondta el a diákmunkás, Gulyás Richárd Lajos.

A diákoknak számos lehetőségük van elhelyezkedni a megyeszékhelyen. Az egyik ilyen a polgármesteri hivatal, ahol minden évben várják a fiatalokat. Dr. Komán-Bíró Ágnes elmondta: a tanulók elhelyezésénél a diákok érdeklődési körét is előtérbe helyezik.

– Próbáljuk figyelembe venni a tanulmányaik szakirányát, illetve azt, hogy mit szeretnének csinálni. Nyilván, aki azt mondja, hogy szeret gyerekkel foglalkozni és oda szeretne kerülni, azt megpróbáljuk a nyári táborban elhelyezni. Nagyon örülnek a kollégák, hogy ha műszaki szakirányról jönnek hallgatók, őket még jobban be tudják venni a mindennapi munkavégzésbe – fogalmazott a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának osztályvezetője, dr. Komán-Bíró Ágnes.

A Békés Megyei Kormányhivatal már a program indulása óta részt vesz a programban és segíti a fiatalokat.

– Nagyon hasznosnak tartjuk ezt a lehetőséget, álláspontunk szerint fontos, hogy már diákkorban lehetőségük legyen a fiataloknak a munkavégzésre – fejtette ki a Békés Megyei Kormányhivatal, Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese, dr. Juhász Mariann, hozzátéve, hogy a program Békés megyében nagy népszerűségnek örvend, eddig több, mint 2000 hallgató vett részt benne ebben az évben.

További programok »

Itthon

FEL