Békéscsabán is elindult a nyári diákmunka program - videóval

2017. július 9. 10:15 | Szabó Rita

Július elsejével kezdetét vette a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett nyári diákmunka-program. Fiatalok dolgozhatnak Békéscsabán is a Polgármesteri Hivatalban, a kezdeményezésnek köszönhetően.

A  diákmunka-program jó alkalom a fiatalok számára, hogy pénzt gyűjtsenek a nyárra. Minden nyáron van valami, amit megszeretnék venni és inkább akkor így segítem a szüleimet, hogy megkeresem magam a pénzt rá és akkor nincs ebből probléma. „ - fogalmazott Nagy Sándor Dominik, aki jelenleg is Békéscsabán a Polgármesteri hivatalban dolgozik diákmunkásként. 

 

 

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik már betöltötték a 16. életévüket, de még nem múltak el 25 évesek. A lehetőség már diákkorban elősegíti a fiatalok munkához jutását. A kezdeményezés ezenfelül  hozzájárul a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítéséhez is.

A pénzkeresés mellett, a felelősségtudatot és a korai munkatapasztalat szerzést is elősegíti - fogalmazott Dr. Komán Ágnes a békéscsabai Polgármesteri Hivatal személyzeti osztályvezetője. A program augusztus 31-ig tart, de több ezer fiatalnak biztosítja országszerte a nyári munka lehetőségét.

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL