Népi táncokkal, dalokkal és mesével ünnepelt a több száz fiatal

2021. szeptember 28. 14:19 | Vári Bianka

A magyar népmese napját híres meseírónk, Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük. Ennek apropóján tartott a Százszorszép Néptánccsoport zenés-mesés előadást Kondoroson az óvodásoknak és általános kisiskolásoknak kedden. A résztvevő gyerekek meseszereplőnek öltözhettek, délután pedig hétpróba feladatsort teljesíthettek.

A magyar népmese napján a Százszorszép Néptánccsoport adta elő Benedek Elek: Az Aranyszőrű bárány című meséjét Kondoroson. A tánccsoport vezetője elmondta: közel 40 gyermek szerepel a színpadon, a darabot pedig egy hét alatt tanulták meg egy néptáncos nyári tábor alkalmával.

– Délelőtt egy előadást láthatnak az iskolás és óvodás gyerekek a néptánccsoportunk előadásában, délután pedig mesenapi hétpróbára lehet jelentkezni. Aki kiállja a hétpróbát, elnyeri meseország királyának a fél birodalmát, mint ahogy a mesékben is szokott lenni – fogalmazott Csomor Éva, a tánccsoport vezetője.

A szervezők nagyon készültek a programra és bíztak benne, hogy megtelik az épület nézőkkel. Komárominé Sonkoly Ildikó elmondta, hogy nem volt egyszerű a felkészülés, hiszen akadtak olyan gyerekek, akik betegség miatt nem tudtak részt venni az előadáson, így a helyükre újakat kellett betanítani. Kiemelte, hogy a mesékkel a gyermekekben a magyarság érzését szeretnék erősíteni.

– Magyar emberek vagyunk és a magyar kincsünket szeretnénk a mesékkel, azok dramatizálásával, zenés előadásával felfrissíteni. Szeretnénk a gyermekek lelki világát a mesével egy kicsit gazdagítani, illetve a gyermeki mivoltukat életben tartani – fogalmazott.

Az előadásra nemcsak Kondorosról, hanem Hunyáról is érkeztek gyerekek, összesen mintegy százötvenen. Királylányok és királyfik, szegény emberek és gazdagok, boszorkányok és sárkányok lepték el a művelődési házat, hiszen a település gyermekei nemcsak nézhették az előadást, de maguk is meseszereplőkké válhattak.

 

Galéria

További programok »

FEL