Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny díjátadón tarolt az Árpád Pálinka

2022. február 1. 19:17 | Csiffáry Zsuzsanna

A XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny rekordszámú nevezéssel és az Árpád Pálinka kettős győzelemével ért véget. Az Árpád Pálinkának a legjobb kereskedelmi főzde cím mellé sikerült a verseny legjobb pálinkája nagydíjat is megszereznie érlelt szilvapálinkájával.

A Quintessence 2022 – Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyen az Árpád Pálinka az alábbi sikereket érte el:
  • 2022 Legjobb Kereskedelmi Főzdéje, 
  • 2022 Legjobb Kereskedelmi Pálinkája - Prémium Erlelt Szilva, 
  • 10 Champion díj, 
  • a versenyen a fajtaazonos aranyérmes pálinkák közül a legjobb pálinka: Legjobb Birs, Legjobb Cseresznye, Legjobb Meggy, Legjobb Kajszibarack, Legjobb Vilmoskörte, Legjobb Egyéb Párlat, Legjobb Egyéb Egzotikus gyümölcs, Legjobb Fekete Berkenye, Legjobb Fahordóban Érlelt Pálinka,
  • továbbá 13 aranyérem. 
 
A versenyt XII. alkalommal rendezték meg, és a Kárpát-medence legnagyobb, 2177 tételszámmal rendelkező versenyévé nőtte ki magát.
 
Nagy Árpád az Árpád Pálinka vezetője elmondta, hogy az értékelés teljes egészében a pálinka és párlatversenyeken eddig nem alkalmazott, egyedi, 100 pontos rendszer alapján történt. A 100 pontos bírálati rendszer a szélesebb közvélemény és a marketing szakemberek számára a borversenyek/borbírálatok tapasztalatai, ismertsége alapján hosszabb távon könnyebb eligazodást eredményezhet a minőségi pálinkák/párlatok eredményességét illetően. Szélesebb és mélyebb lehetőséget ad a pálinkák és párlatok közötti különbségtételre. Növelték a champion díjak értékét, csak a legkiválóbbak kapták meg a kivételes elismerést, hogy minél nagyobb értéke legyen egy nagy aranyéremnek.
 
A vezető hozzátette nagy megtiszteltetés az egész csapatnak, hogy Quintessence 2022 – Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyén ilyen eredményeket értek el. 
 
Horvát György pálinkafőző-mester hozzátette, hogy a szakmájához elhivatottságra és kifinomult érzékekre van szükség, odaadó szorgalommal lehet elsajátítani a fortélyokat.  
 

Kóstoltatás_pálinka házasítás

További programok »

FEL