Nem szabadulhat a letartóztatásból a vitáját csontozó késsel rendező hentes

2021. május 6. 14:56 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta, fenntartotta a letartóztatást annak a szarvasi férfinak az ügyében, akivel szemben a Békés Megyei Főügyészség korábban emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az elkövető ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 nyarán részegen próbálta meg a kocsmai nézeteltérését egy magánál tartott késsel rendezni úgy, hogy gyomortájékon szúrta a pultos nő élettársát. Utóbbi "bűne" az volt, hogy a férfit rendre intette, miután az hangját felemelve méltatlankodott és fenyegetőzött, amiért nem akarták kiszolgálni. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg – írja szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. 

A letartóztatás további fenntartása miatt a vádlott jelentett be fellebbezést, melyet a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla – osztva a fellebbviteli főügyészség indítványát – nem ítélt alaposnak. Miután a vádlott cselekménye 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, továbbá korábban erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már elítélték, a terhelt vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll. Ezért esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető arányos, egyben szükséges kényszerintézkedésnek.

A vádlott büntetőjogi felelőssége tárgyában a Gyulai Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.

További programok »

Kék hírek

Méhtelepen talált rendszámot szerelt fel

Horgászni ment barátjával egy férfi, ezért a rendszám nélküli teherautójára egy talált hatósági jelzést rakott fel. Horgászat végeztével, hazafelé a járművel nekiütköztek egy villanyoszlopnak Békéscsaba külterületén. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.
08:14
FEL