Letartóztatásban marad az anyja életére törő kondorosi férfi

2021. január 15. 10:04 | behir.hu

A Szegedi Ítélőtábla fenntartotta annak a kondorosi férfinak a letartóztatását, aki 2019 nyarán vascsővel bántalmazta édesanyját.

Korábban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak a kondorosi elkövetőnek a letartóztatásban maradását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerős elsőfokú ítéletében emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ítélettel szemben az ügyészség valamint a vádlott és védője jelentett be fellebbezést – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

Az ítélet szerint a terhelt 2019 nyarán a vele egy háztartásban élő sértettet egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte, aki ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket valamint testszerte zúzódásokat szenvedett.

A Szegedi Ítélőtábla a kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata során osztotta a fellebbviteli főügyészség álláspontját, miszerint a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

Az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla a másodfokú eljárás keretében dönt majd.

Az ügyben egyébként eddig kétszer hosszabbították meg a férfi letartóztatását.

További programok »

FEL