Letartóztatásban marad az anyját bántalmazó kondorosi férfi

2020. augusztus 4. 10:07 | behir.hu

A Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta az anyja életére törő kondorosi férfi letartóztatását.

Korábban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta azzal a kondorosi elkövetővel szemben hozott letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását, akit a Gyulai Törvényszék nem jogerős elsőfokú ítéletében emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ítélettel szemben az ügyészség valamint a vádlott és védője jelentett be fellebbezést – derül ki a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményéből.

Az ítélet szerint a terhelt 2019 nyarán a vele egy háztartásban élő sértettet egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte, aki ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket valamint testszerte zúzódásokat szenvedett.

Az ítélet kihirdetését követően az elsőfokú bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki ez ellen fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Ítélőtábla osztotta a fellebbviteli főügyészség azon álláspontját, hogy a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, esetében kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos kényszerintézkedésnek.

Az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla a másodfokú eljárás keretében fog dönteni.

További programok »

FEL