Másodfokon is öt év szabadságvesztést kérnek a békéscsabai drogterjesztőkre

2023. február 17. 11:09 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést annak a két férfinak az ügyében, akik hosszabb időn keresztül kábítószert értékesítettek Békéscsabán.

Elsőfokon a Gyulai Törvényszék járt el az ügyben a Békés Vármegyei Főügyészség vádirata alapján – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Az elsőfokú ítélet szerint 2019 nyara és 2021 februárja között az egyik férfi rendszeresen értékesített az általa termesztett marihuánából a másiknak, aki a megvásárolt kannabiszt ugyanebben az időszakban, több esetben az édesanyja és a barátnője közreműködésével, Békéscsabán több személynek továbbértékesítette. A két férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, amelynek eredményeként mindketten több mint egy millió forint bevételre tettek szert.  

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év illetve 2 év 8 hónap szabadságvesztére ítélte és mindkettőjükkel szemben vagyonelkobzást rendelt el a kábítószer eladásából befolyt pénzösszegre.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, ezért az eljárás másodfokon folytatódik. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a büntetések tartamával, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

További programok »

FEL