Letartóztatásban marad a dombegyházi pénzhamisító

2021. április 19. 12:48 | behir

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla fenntartotta az elsőfokon pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt elítélt dombegyházi férfi letartóztatását.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a 29 éves férfit társtettességben elkövetett pénzhamisítás bűntette és felbujtóként elkövetett lopás bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtását.

A tényállás szerint a férfi és társai 2018. év végén házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A bűntársak Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották.

Az elsőfokú ítélet ellen a letartóztatásban lévő férfi és védője jelentett be fellebbezést enyhítés érdekében. Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a férfi letartóztatásának időszakos felülvizsgálatát és a kényszerintézkedés további fenntartását indítványozta a Szegedi Ítélőtáblának, amely a főügyészségi álláspontot osztva, a férfival szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés további fenntartását a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükségesnek látta. Az ítélőtáblai határozat még nem vált véglegessé.

További programok »

Kék hírek

Terhes élettársát verte meg a nyílt utcán a gyulai férfi

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves büntetett előéletű gyulai férfival szemben, aki a terhes élettársát bántalmazta. 
2023. március 20. 17:15
FEL