Nem enyhítenének a dombegyházi pénzhamisító ítéletén

2020. november 24. 15:26 | behir.hu

A fellebbviteli főügyészség alaptalannak látja a pénzhamisítás miatt elítélt dombegyházi férfi büntetésének enyhítésére irányuló fellebbezéseket.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt férfi ügyében az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblához.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a társtettességben, bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntettével és felbujtóként elkövetett lopás vétségével vádolt, a terhére rótt bűncselekményeket az előkészítő ülésen beismerő, büntetett előéletű dombegyházi férfit 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra valamint vagyonelkobzásra ítélte, továbbá elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének a végrehajtását. Az elsőfokú tárgyalásról és az esetről itt írtunk bővebben.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint kizárólag a nem jogerős ítélettel kiszabott büntetés alkalmas a büntetéssel elérni kívánt célok biztosítására, az megfelelően igazodik a bűncselekmények tárgyi súlyához, az elkövető vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességéhez és a bűnösségi körülményekhez, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt majd – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

További programok »

FEL