Nem marad program nélkül Békéscsaba május 1-jén

A munka ünnepén még tart a Békéscsabai Táncfesztivál, de ekkor lesz a Civil Kulturális Börze is a Szent István téren.

Ünnepélyes megnyitóval, április 27-én (péntek, 18 óra) veszi kezdetét a IX. Békéscsabai Táncfesztivál és a 24. Táncgála. Az ötnapos programot a Csabagyöngye Kulturális Központban, az evangélikus gimnázium sportcsarnokában és a Békési megyeszékhely főterén tartják.

Ingyenes, nyílt tánckurzusok mellett (április 28, 10 órától) a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség Országos Ranglista Versenyét (április 29, 9 órától) tekinthetik meg az érdeklődők. Utóbbira mintegy 300 táncos nevezett – tudtuk meg Botta Tibor főszervezőtől. A táncfesztivál nemzetközi versenynapjára (április 30, 9 óra) több mint 120 nevezés érkezett, a környező országok színpadi táncosain kívül olasz versenyzők mutatkoznak majd be Békéscsabán.

– Kimondani is nagy szám, 24. alkalommal rendezzük meg a Táncvilágnapi Gálaestet, majd ezt követően este utcabálra várjuk az érdeklődőket. Sokszínű kavalkáddal várjuk az érdeklődőket, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való programot – összegzett Botta Tibor. A főszervező hozzátette: rendezvénysorozat i-jére a május 1-én, 19 órakor kezdődő Hotel Menthol teszi fel a pontot a Szent István téren Varga Viktor rendezésében.

 

 

 

Civil börze és majális a főtéren

A Jókai színházból a főtérre költözik a Civil Kulturális Börze, amelyet idén 18. alkalommal szervez meg a Békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége a Békés Megyei Művészeti és Kulturális Egyesülettel karöltve. Gólya Pál, a szövetség elnöke arról tájékoztatott, hogy idén tovább bővül a rendezvény, hiszen a művészeti programok – vers- és prózamondók, zenészek és táncosok előadásai mellett – különböző kézművesek is bemutatkozási lehetőséget kapnak, de lesznek egészségügyi szűrések is a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének jóvoltából. 

Emellé társulnak majd a klasszikus majális programjai is sörrel, virslivel, vattacukorral és gyermekeknek szóló programokkal.

 

Ahogy azt a behir.hu csütörtökön megírta, a hagyományos, Széchenyi-ligetben megtartott Csabai Majális és a Ligeti Vásár idén elmarad a területen zajló beruházás miatt. A hírt megerősítette a Körösök Völgye Látogatóközpont, illetve a békéscsabai polgármesteri hivataltól is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az önkormányzat nem szervez külön rendezvényt.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,